Ζοζέφ Αζζάμ

Συνταγές από μένα

Συνταγές από μένα

μάρτσιπαν

μάρτσιπαν

Εάν θέλω μπορώ να χρησιμοποιήσω μικρότερες δόσεις για πιο... σπιτικό αποτέλεσμα!

εργολάβοι

εργολάβοι

Η δόση είναι επαγγελματική, οπότε εσείς κάντε τη μισή ποσότητα. ~ Επίσης, εάν θέλετε μπορείτε να...

Βασικά συστατικά : αμύγδαλα, αβγά, λικέρ , μαρμελάδα
πορτοκαλόπιτα

πορτοκαλόπιτα

Γι'αυτή την εκδοχή της πορτοκαλόπιτας, χρησιμοποιώ όχι παντεσπάνι αλλά φύλλο Βυρηττού, το οποίο έχω πρώτα...

μαμούλ (παραδοσιακό λιβανέζικο γλυκό) με χουρμά!

μαμούλ (παραδοσιακό λιβανέζικο γλυκό) με χουρμά!

Το μαμούλ με τον χουρμά, απλώς τον αφήνω να κρυώσει καλά πριν τον φάω. Δεν τον αχνίζω! ~ Η δοσολογία...

Βασικά συστατικά : χουρμάς, βούτυρο, σιμιγδάλι, μαγιά
μαμούλ (παραδοσιακό λιβανέζικο γλυκό) με φιστίκι Αιγίνης

μαμούλ (παραδοσιακό λιβανέζικο γλυκό) με φιστίκι Αιγίνης

  Αφού κρυώσουν τα μαμούλ , τα πασπαλίζω με μπόλικη άχνη ζάχαρη! ~ Η δοσολογία είναι...

μαμούλ (παραδοσιακό λιβανέζικο γλυκό) με καρύδι

μαμούλ (παραδοσιακό λιβανέζικο γλυκό) με καρύδι

Αφού κρυώσουν τα μαμούλ , τα πασπαλίζω με μπόλικη άχνη ζάχαρη! ~ Η δοσολογία είναι επαγγελματική,...

Βασιλόπιτα ανγκλαίζ

Βασιλόπιτα ανγκλαίζ

Όταν τελειώσω τη διακόσμηση, τοποθετώ πάνω στη βασιλόπιτα ένα λαδόχαρτο και αφού το έχω στρώσει το πατάω...

Βασικά συστατικά : αβγά, πορτοκάλι, γάλα
Κρέμα για τρίγωνα Πανοράματος!

Κρέμα για τρίγωνα Πανοράματος!

Εάν προτιμώ την κρέμα μου πιο γλυκιά, μπορώ φυσικά να προσθέσω περισσότερη ζάχαρη. Δοκιμάζοντας και...

Βασικά συστατικά : γάλα, αβγά, κρέμα γάλακτος
Κρέμα πατισερί

Κρέμα πατισερί

Αυτή την κρέμα τη χρησιμοποιούμε για στρώσεις σε τούρτες και πάστες, όπως και στο περιβόητο μιλφέιγ. ~...

Βασικά συστατικά : γάλα, αβγά, κρέμα γάλακτος
Κέικ κακάο

Κέικ κακάο

Το γλυκό που φτιάχνω έχει ψηθεί, όταν τρυπήσω με ένα πιρούνι το εσωτερικό του και αφού βγάλω το πιρούνι, δεν...

Βασικά συστατικά : κακάο, γάλα, πορτοκάλι, αβγά
Κέικ

Κέικ

Αν θέλω να το κάνω σοκολατένιο το κέικ μου, αφαιρώ 40γρ. από το αλεύρι μου και προσθέτω 40γρ. κακάο άγλυκο!...

Βασικά συστατικά : γάλα, πορτοκάλι, μαχλέπι, αβγά
Κέικ πορτοκαλιού

Κέικ πορτοκαλιού

Ένα ιδιαίτερα αρωματικό κέικ, για τους λάτρεις του πορτοκαλιού. Εάν δε θέλετε το τελικό αποτέλεσμα να είναι...

Βασικά συστατικά : αβγά, κρέμα γάλακτος, πορτοκάλι
Σάμαλι

Σάμαλι

Αν δε θέλω να χρησιμοποιήσω αμύγδαλο για το σάμαλι και θέλω να το διακοσμήσω, μπορώ στο τέλος, όταν κρυώσει,...

Σοκολατόπιτα

Σοκολατόπιτα

Ένα σίγουρο γλυκό που αρέσει σε όλους! Αν σας έχει έρθει... υπογλυκαιμία, η σοκολατόπιτα είναι σίγουρο πως θα...

Τσουρέκι Πολίτικο

Τσουρέκι Πολίτικο

Αντί για μαστίχα και μαχλέπι, μπορώ να βάλω στο τσουρέκι μου 1 στικ βανίλια και ξύσμα από ½ πορτοκάλι! Έτσι θα...

Βασικά συστατικά : γάλα, αβγά, μαστίχα , αμύγδαλα
Ραβανί

Ραβανί

tip: Το ραβανί πρέπει να είναι ζεστό και το σιρόπι μου χλιαρό. Αν είναι μικρό το ταψί μου, ρίχνω από πάνω το...

Βασικά συστατικά : γάλα, αβγά, σιμιγδάλι