Παναγιώτης Παπαδάτος

Αμαρτίες...

Αμαρτίες...

Η Καλλιτεχνική Ζαχαροπλαστική είναι το φόρτε  μου! Έχω συμμετάσχει σε δεκάδες διαγωνισμούς τόσο στην Ελλάδα (ΑΡΤΟΖΑ) όσο και στο εξωτερικό (Γαλλία), με έργα από καραμέλα, σοκολάτα και πάστα ζάχαρη (Καλλιτεχνική Ζαχαροπλαστική), τα οποία έχουν αποσπάσει πρωτιές και διακρίσεις!

Εδώ και μια  δεκαετία σταθερά διδάσκω στην ΟΤΕΚ (Τουριστική Σχολή) στο τμήμα της Ζαχαροπλαστικής, ενώ συγχρόνως προσφέρω τις γνώσεις μου στα ΙΕΚ του Πειραιά, στον ΟΑΕΔ, στη ΔΟΜΗ και σε διάφορα ΚΕΚ. Επίσης διδάσκω θεωρία και πρακτική της Ζαχαροπλαστικής Τέχνης σε επαγγελματίες ζαχαροπλάστες αλλά και σε καινούργιους μαθητές, οι οποίοι επιθυμούν να ξεκινήσουν καριέρα ζαχαροπλάστη. Πέρα από τις σταθερές συνεργασίες που έχω με αρτοποιεία-ζαχαροπλαστεία-catering, αναλαμβάνω διακόσμηση βιτρίνας με δημιουργίες που κάνω από πάστα ζάχαρη, καραμέλα και σοκολάτα.

Κατάγομαι από  τη Ζάκυνθο και την καλώς εννοούμενη τρέλα που μας διακρίνει τη διοχετεύω στη δουλειά μου  και τις δημιουργίες μου, που απαιτούν συγκέντρωση, επιδεξιότητα, όραμα και φυσικά γνώσεις κι εμπειρία. Αν όμως κανείς δεν έχει από την αρχή στο μυαλό του τι δημιούργημα θέλει να φτιάξει π.χ. με καραμέλα, είναι σίγουρο ότι θα αποτύχει. Γι'αυτό πρέπει πρώτα να είσαι σίγουρος για το τι θα δημιουργήσεις και όχι να πηγαίνεις στα τυφλά!

Εκτός από τις  σπουδές που έκανα στην Ελλάδα (απόφοιτος της σχολής ΣΤΕ), έχω παρακολουθήσει για 3 μήνες σεμινάρια στη Γαλλία, στη διάσημη σχολή "Coupe de France de la Patisserie-Confiserie", ενώ τα τελευταία χρόνια έχω συνεργαστεί με τον Γάλλο πρωτοπόρο τεχνικό Philippe Depape.

Μαγαζιά με τα οποία συνεργαζόμουν είναι τα: catering La Foucette, ζαχαροπλαστεία ΤΙΛΛΑΣ (Ν.Φιλαδέλφεια), ΒΑΝΑ ΚΑΝΑΚΗ (Ν.Φιλαδέλφεια), Σάκης Ζορμπίδης (Περιστέρι), Γουναρόπουλος Στέλιος (Χαλκίδα), Μαρέτσης Φώτης (Γκύζη), στο ιταλικό Rossi (Κηφισιά), Ζωγράφος Παναγιώτης (Χαϊδάρι), Κουλουρίδης Γιώργος (Πολύδροσο), Κουρσιούμη Πιπίνα (Μεταμόρφωση).