Γιάννης Παπαδόπουλος

Αμαρτίες...

Αμαρτίες...

"Όλο το  μυστικό κρύβεται στο να γουστάρεις αυτό που κάνεις, να δημιουργείς με αγάπη και πάνω από όλα, να κάνεις αυτό το επάγγελμα χόμπι, ώστε να μη σου γίνει ποτέ βαρετό ή κουραστικό!".

Ο Γιάννης Παπαδόπουλος έχει ξεπεράσει ήδη τα 20 χρόνια στο χώρο της Ζαχαροπλαστικής τέχνης, είναι ιδρυτικό μέλος της Λέσχης Αρχιζαχαροπλαστών Ελλάδος, είναι συνιδιοκτήτης εδώ και 4 χρόνια στο ζαχαροπλαστείο "tresor" στην Ηλιούπολη με 8 άτομα προσωπικό και οι χρόνοι του τρέχουν τόσο γρήγορα όσο η φαντασία του. Πολυάσχολος πάντοτε, εξειδικεύεται στην Τούρτα Γάμου, στη Σοκολάτα και σε ό,τι αφορά στην Πατισερί (κρέμες). Έχει διακριθεί στην ΑΡΤΟΖΑ (1η θέση σε τούρτα γάμου, 2η θέση σε τούρτα γάμου), έχει βραβευτεί με την 3η θέση σε πανελλήνιο διαγωνισμό ζαχαροπλαστικής και στη HORECA έχει αποσπάσει 2 χρυσά (σοκολάτα και σε τούρτα γάμου) και 1 χάλκινο (σε τούρτα γάμου)! Φέτος (2010), πήρε την 3η θέση στη HORECA με μία τετραόροφη γαμήλια τούρτα, με εκπληκτική διακόσμηση και λεπτομέρεια.

Διαθέτει αναγνωρισμένο  πτυχίο από την ΟΤΕΚ, έχει φοιτήσει στη γαλλική σχολή Ecole Lenotre, παρακολουθεί τα σεμινάρια της εταιρείας SELMI και Icecraft, καθώς και σεμινάρια σε Ιταλία, Γαλλία και Αγγλία πάνω στα Σοκολατάκια, τη Ζαχαροπλαστική και την Πάστα Ζάχαρη, αντίστοιχα.

Είναι σημαντικό  πως, θέλοντας να βελτιώσει τις ικανότητές του ώστε να μπορεί να διακοσμεί με επιτυχία τούρτες κι άλλα γλυκά, παρακολούθησε μαθήματα Ελεύθερου σχεδίου σε ιδιωτική σχολή!

Συνεργάζεται  με τις εξής επιχειρήσεις: "Μοντέρνο" στα Χανιά, "Μελίρρυτον" στο Ηράκλειο Κρήτης, Χρυσοφάκης στην Ιεράπετρα, Σγουρός Αριστείδης στον Άγιο Νικόλαο, Πιέτρης στην Κόρινθο, Τριανταφυλλάκης στην Καλαμάτα, "Ωκεανίς" στον Πύργο, Νίκας στη Γαστούνη, Δαύκος στη Φλώρινα, "Εντελβάις" στη Λαμία, Λογοθετίδης στα Οινόφυτα, Αλιμπράντης στην Πάρο, Παπανικολάου ("Κρίνος") στη Σάμο, Ποντικάκης στη Ρόδο και πολλούς-πολλούς ακόμη.

Με το ζαχαροπλαστείο του τροφοδοτεί επιλεγμένα catering, κυρίως αρτοζαχαροπλαστεία και καφέ, ενώ έχει πάντοτε χρόνο για σεμινάρια είτε στο δικό του χώρο είτε στο χώρο πελατών του.

"Το ζητούμενο  είναι να δοκιμάζεις πράγματα που φοβάσαι, να τολμάς να βρίσκεις τρόπους να ξεπερνάς τον εαυτό σου και τις δυνατότητες που πιστεύεις ότι δεν έχεις!".