εύκολο επίπεδο

σάλτσα για προφιτερόλ

σάλτσα για προφιτερόλ

Πικάντικη σως ό,τι πρέπει για να περιχύσουμε το προφιτερόλ μας.

Βασικά συστατικά : γάλα, κακάο, αλκοόλ
πάστα φλώρα (ή πάστα φρόλα όπως τη λέγαν παλιά)

πάστα φλώρα (ή πάστα φρόλα όπως τη λέγαν παλιά)

Πάστα φλώρα ή πάστα φρόλα... αγαπημένη γεύση, με γέμιση από μαρμελάδα της αρεσκείας μας και ένα καρουδάκι...

λαχταριστοί κι αρωματικοί λουκουμάδες

λαχταριστοί κι αρωματικοί λουκουμάδες

Μπορώ να περιχύσω τους λουκουμάδες με λιωμένη κουβερτούρα ή να τους βουτήξω σε λιωμένη σοκολάτα.

Βασικά συστατικά : μέλι, πορτοκάλι, λεμόνι, καρύδια
τάρτες για πάστα φλώρα (βασική ζύμη)

τάρτες για πάστα φλώρα (βασική ζύμη)

Βασική ζύμη για τάρτες και ταρτάκια, αλλά και για την πάστα φλώρα!

Βασικά συστατικά : αβγά, πορτοκάλι
γκανάζι (για ταρτάκια)

γκανάζι (για ταρτάκια)

Αν θέλω, μπορώ να σερβίρω την γκανάζ με ξηρούς καρπούς!

Βασικά συστατικά : κρέμα γάλακτος, κακάο, αλκοόλ
γλυκοπατάτα με δαμάσκηνα (χωρίς ζάχαρη!)

γλυκοπατάτα με δαμάσκηνα (χωρίς ζάχαρη!)

Ιδιαίτερο γλυκό, που αποφεύγει τη ζάχαρη και κοιτάζει τη γραμμή του!

παραδοσιακά αμυγδαλωτά (αχλαδάκια)

παραδοσιακά αμυγδαλωτά (αχλαδάκια)

Αν δεν έχω αποφλοιωμένα (λευκά) αμύγδαλα και σκοπεύω να βράσω νερό και να περιχύσω τα καφέ αμύγδαλα, ώστε...

Βασικά συστατικά : σιμιγδάλι, ανθόνερο, ασπράδι αβγού
Κέικ βανίλιας (σιροπιαστό)

Κέικ βανίλιας (σιροπιαστό)

Ζουμερό, γλυκό κέικ που θυμίζει πολύ κέικ γνωστού ζαχαροπλαστείου, αλλά σε σπιτική έκδοση.

Πασχαλινά κουλούρια

Πασχαλινά κουλούρια

Παραδοσιακό γλυκό που το συναντάμε σε πολλά σπίτια στην επαρχία, κατά το Πάσχα. ~ Αν θέλω τα...

Βασικά συστατικά : αβγά, γάλα, αμμωνία, πορτοκάλι, αβγά
ρυζόγαλο από τα παλιά!

ρυζόγαλο από τα παλιά!

Σε άλλους αρέσει το ρυζόγαλο κρύο, κατευθείαν από το ψυγείο. Εμένα μου αρέσει εξίσου ζεστό. Ποτέ δεν...

Βασικά συστατικά : ρύζι, γάλα, κορν φλάουρ, βανίλια

Λαχταράω

γλυκά με...