Συνταγές με κρέμα γάλακτος

Ροζ τρυφερές μπουκίτσες

Ροζ τρυφερές μπουκίτσες

Το γλυκό που φτιάχνω έχει ψηθεί, όταν τρυπήσω με ένα πιρούνι το εσωτερικό του και αφού βγάλω το πιρούνι, δεν...

Πικάντικες καραμέλες με μπαχάρια

Πικάντικες καραμέλες με μπαχάρια

Για τη συνταγή τούτη, καλό είναι να έχω θερμόμετρο ζαχαροπλαστικής. ~ Προσέχω να μην αφήσω πολλή ώρα...

Σως καυτής σοκολάτας

Σως καυτής σοκολάτας

Αν θέλετε ένα πιο πηχτό σιρόπι, βράστε το για 6'-8'. ~ Τόσο απλά κι εύκολα έχω σπιτική σως σοκολάτας, ιδανική...

Αφράτα, σοκολατένια μάφιν

Αφράτα, σοκολατένια μάφιν

Γρήγορο και βολικό γλυκό, που μπορείς να το γεμίσεις με ό,τι τραβά η όρεξή σου.

κρεμ ανγκλέζ - βασική κρέμα

κρεμ ανγκλέζ - βασική κρέμα

Μπορώ να χρησιμοποιήσω την κρεμ ανγκλέζ είτε για να γεμίσω κάποιο γλύκισμα είτε για να το συνοδεύσω, όπως...

Βασικά συστατικά : γάλα, κρέμα γάλακτος, αβγά
Γλυκιά πίτα με σαγκουΐνια και κρεμ ανγκλέζ με κάρδαμο

Γλυκιά πίτα με σαγκουΐνια και κρεμ ανγκλέζ με κάρδαμο

Αυτή η πίτα με τα εσπεριδοειδή, χρησιμοποιεί στο δούλεμα της ζύμης μια διαδικασία που ονομάζεται "fraisage",...

Μακαρόν με γκανάζ από καφέ εσπρέσο

Μακαρόν με γκανάζ από καφέ εσπρέσο

Το μεγάλο μυστικό για πετυχημένα μακαρόν είναι ότι τα ασπράδια θα πρέπει να είναι "γερασμένα" πριν...

Βασικά συστατικά : κακάο, αβγά, κρέμα γάλακτος, καφές
Γλυκιά πίτα με αχλάδια κι αμύγδαλα

Γλυκιά πίτα με αχλάδια κι αμύγδαλα

Με ακριβώς την ίδια λογική, μπορώ να φτιάξω ανάποδη τάρτα χρησιμοποιώντας μήλα. ~ Το γλυκό που φτιάχνω έχει...

Βασικά συστατικά : αχλάδι, αβγά, κρέμα γάλακτος, αμύγδαλα
Πανακότα με ροδόνερο

Πανακότα με ροδόνερο

Για ένα πιο εντυπωσιακό αποτέλεσμα, μπορώ να διακοσμήσω την κρέμα πριν τη σερβίρω, με ροδοπέταλα. ~ Το...

σοκολατένια ντόνατ γλασαρισμένα με βατόμουρα

σοκολατένια ντόνατ γλασαρισμένα με βατόμουρα

Το γλυκό που φτιάχνω έχει ψηθεί, όταν τρυπήσω με ένα πιρούνι το εσωτερικό του και αφού βγάλω το πιρούνι, δεν...

Λαχταράω

γλυκά με...