Βασικές Ζύμες

βασική ζύμη για σου/εκλέρ/προφιτερόλ κ.ά.

βασική ζύμη για σου/εκλέρ/προφιτερόλ κ.ά.

Η ζύμη είναι η ίδια είτε φτιάξετε σου είτε προφιτερόλ είτε εκλεράκια. Μπούσουλας.

Βασικά συστατικά : αβγά
μαρέγκες - καλαθάκια (φωλίτσες)

μαρέγκες - καλαθάκια (φωλίτσες)

Η βασική συνταγή για μαρέγκες-φωλίτσες, τις οποίες γεμίζουμε με κρέμα της αρεσκείας μας.

Βασικά συστατικά : ασπράδι αβγού, λεμόνι
τάρτες για πάστα φλώρα (βασική ζύμη)

τάρτες για πάστα φλώρα (βασική ζύμη)

Βασική ζύμη για τάρτες και ταρτάκια, αλλά και για την πάστα φλώρα!

Βασικά συστατικά : αβγά, πορτοκάλι
ζύμη για κρουασάν

ζύμη για κρουασάν

Η βασική ζύμη για σπιτικά κρουασανάκια, την οποία μπορείτε να εμπλουτίσετε με σταγόνες σοκολάτας και...

Βασικά συστατικά : αβγά, γάλα, μαγιά
ζύμη σουκρέ (για τάρτες με φρούτα)

ζύμη σουκρέ (για τάρτες με φρούτα)

Αν δεν θέλω να χρησιμοποιήσω άμεσα τη ζύμη σουκρέ, την τυλίγω καλά με μεμβράνη και την αποθηκεύω στο ψυγείο...

Βασικά συστατικά : αβγά, αμύγδαλα
βασική ζύμη σαμπλέ

βασική ζύμη σαμπλέ

Η συγκεκριμένη δόση βγάζει (αναλόγως και το μέγεθος της ταρτιέρας που θα χρησιμοποιήσω) αρκετή ζύμη για να...

Βασικά συστατικά : αγελαδινό βούτυρο , αβγά
ζύμη για μπουγάτσα

ζύμη για μπουγάτσα

Σπιτική ζύμη για την παραδοσιακή κι αγαπημένη μπουγάτσα (με κρέμα).

Βασικά συστατικά : ηλιέλαιο
Παραδοσιακή Μπουγάτσα με Κρέμα

Παραδοσιακή Μπουγάτσα με Κρέμα

Η κλασική μπουγάτσα, ακαταμάχητη όπως πάντα. Ψημένο, λεπτό φύλλο με αφράτη κρέμα μέσα.

Βασικά συστατικά : γάλα, αβγά, ηλιέλαιο
Μπουκιές από αμυγδαλόπαστα (marzipan)

Μπουκιές από αμυγδαλόπαστα (marzipan)

Αν δεν έχω αποφλοιωμένα (λευκά) αμύγδαλα και σκοπεύω να βράσω νερό και να περιχύσω τα καφέ αμύγδαλα, ώστε...

Τηγανίτες με γιαούρτι

Τηγανίτες με γιαούρτι

Σερβίρετε τις τηγανίτες με σιρόπι από ζάχαρι και νερό ή με γλυκό του κουταλιού, με μέλι ή τις πασπαλίζετε...

Βασικά συστατικά : γιαούρτι, αβγά

Λαχταράω

γλυκά με...