Finger... Dessert!

μπισκότα με τζίντζερ

μπισκότα με τζίντζερ

Αν δεν έχω σιρόπι καλαμποκιού, μπορώ κάλλιστα να χρησιμοποιήσω μελάσα (στην ίδια ποσότητα). ~...

σοκολατάκια καλυμμένα με σουσάμι

σοκολατάκια καλυμμένα με σουσάμι

Σοκολατένιες μπουκιές που μειώνουν τις όποιες τύψεις. ~ Αν θέλω μπορώ για την επικάλυψη να...

Βασικά συστατικά : ταχίνι, γλυκόζη, αλκοόλ, σουσάμι
ταρτάκια με ανθότυρο και φράουλες

ταρτάκια με ανθότυρο και φράουλες

Ευχάριστο γλυκό που δροσίζει με τη γέμιση από ανθότυρο.

λαχταριστοί κι αρωματικοί λουκουμάδες

λαχταριστοί κι αρωματικοί λουκουμάδες

Μπορώ να περιχύσω τους λουκουμάδες με λιωμένη κουβερτούρα ή να τους βουτήξω σε λιωμένη σοκολάτα.

Βασικά συστατικά : μέλι, πορτοκάλι, λεμόνι, καρύδια
παραδοσιακά αμυγδαλωτά (αχλαδάκια)

παραδοσιακά αμυγδαλωτά (αχλαδάκια)

Αν δεν έχω αποφλοιωμένα (λευκά) αμύγδαλα και σκοπεύω να βράσω νερό και να περιχύσω τα καφέ αμύγδαλα, ώστε...

Βασικά συστατικά : σιμιγδάλι, ανθόνερο, ασπράδι αβγού
Πασχαλινά κουλούρια

Πασχαλινά κουλούρια

Παραδοσιακό γλυκό που το συναντάμε σε πολλά σπίτια στην επαρχία, κατά το Πάσχα. ~ Αν θέλω τα...

Βασικά συστατικά : αβγά, γάλα, αμμωνία, πορτοκάλι, αβγά
προφιτερόλ (profiteroles)

προφιτερόλ (profiteroles)

Αν δεν σκοπεύω να ψήσω αμέσως τα σου, μπορώ να τα διατηρήσω στο ψυγείο για 4-5 μέρες, σκεπασμένα με πετσέτα....

πασχαλινά κουλουράκια

πασχαλινά κουλουράκια

Τα παραδοσιακά λαμπριάτικα κουλουράκια, με τις πλεξούδες τους και το ρόδινο χρώμα.

Κρέπες με κρέμα περγαμόντο

Κρέπες με κρέμα περγαμόντο

Ιδιαίτερα αρωματική κρέπα, που πρωτοτυπεί με το περγαμόντο.

κρουασάν με σοκολάτΕΣ

κρουασάν με σοκολάτΕΣ

Δύσκολη και έξτρα μπελαλίδικη διαδικασία, που όμως αξίζει και μας δικαιώνει το αποτέλεσμα. Σπιτικά...

Λαχταράω

γλυκά με...