Διάφορα

μωσαϊκό (σαλαμάκι)

μωσαϊκό (σαλαμάκι)

Πανεύκολη συνταγή που είναι ταυτόχρονα κι ένα πολύ νόστιμο γλυκό.

Βασικά συστατικά : μπισκότα, γάλα, κακάο
ζουμερές Φράουλες βουτηγμένες σε πλούσια Σοκολάτα

ζουμερές Φράουλες βουτηγμένες σε πλούσια Σοκολάτα

Φυσικά, αν θέλω να δώσω μια πιο ερωτική νότα στις σοκολατένιες φράουλες, μπορώ να χρησιμοποιήσω σαντιγί...

Βασικά συστατικά : φράουλα, γάλα, αλκοόλ
αμυγδαλωτά

αμυγδαλωτά

Αν δεν έχω αποφλοιωμένα (λευκά) αμύγδαλα και σκοπεύω να βράσω νερό και να περιχύσω τα καφέ αμύγδαλα, ώστε...

Βασικά συστατικά : αμύγδαλα, αβγά, ανθόνερο
Μπουκιές από αμυγδαλόπαστα (marzipan)

Μπουκιές από αμυγδαλόπαστα (marzipan)

Αν δεν έχω αποφλοιωμένα (λευκά) αμύγδαλα και σκοπεύω να βράσω νερό και να περιχύσω τα καφέ αμύγδαλα, ώστε...

μαρέγκα για διακόσμηση

μαρέγκα για διακόσμηση

Η εν λόγω μαρέγκα για διακόσμηση είναι πλούσια σε υφή και πυκνότητα, με φίνα γεύση. Τα ασπράδια...

Βασικά συστατικά : αβγά
Αμυγδαλωτά (αχλαδάκια)

Αμυγδαλωτά (αχλαδάκια)

Παραδοσιακό, νησιώτικο γλύκισμα. Η συγκεκριμένη συνταγή είναι ιδραίικη.

Βασικά συστατικά : αμύγδαλα, σιμιγδάλι, ανθόνερο
Γλυκό βανίλια (υποβρύχιο)

Γλυκό βανίλια (υποβρύχιο)

Αν σε παλιές συνταγές (της γιαγιάς σας) συναντήσετε τη λέξη "κρεμοτάρταρο" στα υλικά, μην τρομάξετε,...

Βασικά συστατικά : λεμόνι
Μακαρόν βανίλιας με γέμιση από μασκαρπόνε & μύρτιλα

Μακαρόν βανίλιας με γέμιση από μασκαρπόνε & μύρτιλα

Διατηρώ τα μακαρόν κλεισμένα αεροστεγώς στο ψυγείο και τα αφήνω να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου για...

Τηγανίτες με γιαούρτι

Τηγανίτες με γιαούρτι

Σερβίρετε τις τηγανίτες με σιρόπι από ζάχαρι και νερό ή με γλυκό του κουταλιού, με μέλι ή τις πασπαλίζετε...

Βασικά συστατικά : γιαούρτι, αβγά
Μαλακές πιτούλες κανέλας

Μαλακές πιτούλες κανέλας

Αν κατά το ψήσιμο διαπιστώσουμε ότι οι ακρούλες από τις πίτες αρπάζουν, μπορούμε να κλείσουμε πρόχειρα το...

Βασικά συστατικά : γάλα, μαγιά, αβγά, κανέλα

Λαχταράω

γλυκά με...