Γιορτινά Γλυκίσματα

Τσουρεκάκια με γλυκό του κουταλιού κι αμύγδαλα

Τσουρεκάκια με γλυκό του κουταλιού κι αμύγδαλα

Εάν δεν έχουμε φορμάκια για τα ατομικά τσουρέκια, μπορούμε να τους δώσουμε ένα πιο "σφιχτό" σχήμα, όπως π.χ....

Πασχαλινό τσουρέκι

Πασχαλινό τσουρέκι

Εάν δυσκολεύεστε να πλέξετε κοτσίδες με το ζυμάρι, μπορείτε να του δώσετε ένα άλλο σχήμα. ~ Το μυστικό για...

Μελομακάρονα σούπερ

Μελομακάρονα σούπερ

Τα μελομακάρονα είναι ψημένα, όταν έχουν ροδίσει κι όταν τα πατάμε είναι μαλακά. Δεν ανησυχώ, γιατί θα...

Βασικά συστατικά : λάδι, πορτοκάλι, αλκοόλ, καρύδια, μέλι
Σιμιγδαλένιος χαλβάς

Σιμιγδαλένιος χαλβάς

Καβουρδίζω τους ξηρούς καρπούς: Τους βάζω σε ένα ταψάκι ή σε λαδόχαρτο και τους αφήνω για 7'-10' σε...

Βασικά συστατικά : λάδι, αμύγδαλα, σιμιγδάλι, πορτοκάλι
Πασχαλινά, πολύχρωμα αβγά, χειροποίητα διακοσμημένα

Πασχαλινά, πολύχρωμα αβγά, χειροποίητα διακοσμημένα

Για να φτιάξουμε πασχαλινό αβγό , θα χρειαστούμε οπωσδήποτε καλούπι στο σχήμα του αβγού ή σε οποιοδήποτε...

Βασικά συστατικά : αβγά, λεμόνι
μαμούλ (παραδοσιακό λιβανέζικο γλυκό) με χουρμά!

μαμούλ (παραδοσιακό λιβανέζικο γλυκό) με χουρμά!

Το μαμούλ με τον χουρμά, απλώς τον αφήνω να κρυώσει καλά πριν τον φάω. Δεν τον αχνίζω! ~ Η δοσολογία...

Βασικά συστατικά : χουρμάς, βούτυρο, σιμιγδάλι, μαγιά
μαμούλ (παραδοσιακό λιβανέζικο γλυκό) με φιστίκι Αιγίνης

μαμούλ (παραδοσιακό λιβανέζικο γλυκό) με φιστίκι Αιγίνης

  Αφού κρυώσουν τα μαμούλ , τα πασπαλίζω με μπόλικη άχνη ζάχαρη! ~ Η δοσολογία είναι...

μαμούλ (παραδοσιακό λιβανέζικο γλυκό) με καρύδι

μαμούλ (παραδοσιακό λιβανέζικο γλυκό) με καρύδι

Αφού κρυώσουν τα μαμούλ , τα πασπαλίζω με μπόλικη άχνη ζάχαρη! ~ Η δοσολογία είναι επαγγελματική,...

Δίπλες

Δίπλες

Παραδοσιακό γλυκό που αποτελεί εναλλακτική πρόταση για επιδόρπιο.

Χαλβάς

Χαλβάς

Πανεύκολο και γρήγορο, κλασικό γλυκό που, για όσους νηστεύουν αλλά τρώνε λάδι, είναι και νηστίσιμο.

Λαχταράω

γλυκά με...