Σιροπιαστά-Γλυκά ταψιού

σιροπιαστή... Κοπεγχάγη

σιροπιαστή... Κοπεγχάγη

Διατηρούμε το γλυκό μας, αφού τυλίξουμε καλά το ταψάκι με μεμβράνη και το αποθηκεύσουμε στο ψυγείο. 

Βασικά συστατικά : αβγά, αμύγδαλα, φύλλο, λεμόνι
ΚΑΝΤΑΪΦΙ  ΓΙΑΝΝΙΩΤΙΚΟ

ΚΑΝΤΑΪΦΙ ΓΙΑΝΝΙΩΤΙΚΟ

Διαφορετική εκδοχή του κλασικού κανταΐφιού, από τα Ιωάννινα. Εδώ, τα μαλλιά του κανταΐφιού "παντρεύονται" με...

ΚΑΝΤΑΪΦΙ σιροπιαστό

ΚΑΝΤΑΪΦΙ σιροπιαστό

Το αγαπημένο μας σιροπιαστό με κατανοητό τρόπο. Σε φωνάζει στην κουζίνα! Αν όχι για να το φτιάξεις... για να...

διαφορετικό εκμέκ κανταΐφι

διαφορετικό εκμέκ κανταΐφι

Μπορείτε πάντοτε, για μεγαλύτερη ευκολία, να αγοράσετε έτοιμο τσουρέκι και να ξεκινήσετε την......

Βασικά συστατικά : τσουρέκι, γάλα, κανέλα, σαντιγί, παγωτό
πλούσιο γαλακτομπούρεκο σε τρελά κέφια

πλούσιο γαλακτομπούρεκο σε τρελά κέφια

Το κλασικό γαλακτομπούρεκο γίνεται... σπιτικό.

Κανταΐφι με... ανανά

Κανταΐφι με... ανανά

Σερβίρω το κανταΐφι όταν κρυώσει.

Βασικά συστατικά : φύλλο, τυρί, μέλι, αβγά, ανανάς, κανέλα
Παραδοσιακή Μπουγάτσα με Κρέμα

Παραδοσιακή Μπουγάτσα με Κρέμα

Η κλασική μπουγάτσα, ακαταμάχητη όπως πάντα. Ψημένο, λεπτό φύλλο με αφράτη κρέμα μέσα.

Βασικά συστατικά : γάλα, αβγά, ηλιέλαιο
σάμαλι παραδοσιακό

σάμαλι παραδοσιακό

Ο λόγος που αφήνω τα υλικά για το σάμαλι στη λεκάνη για 2 ολόκληρες ώρες είναι, ούτως ώστε να φουσκώσει το...

μπαμπάς... με μπόλικο ρούμι και σαντιγί

μπαμπάς... με μπόλικο ρούμι και σαντιγί

Η ζύμη έχει ψηθεί, όταν πάρει ένα ροδοκόκκινο χρώμα. ~ Αν δεν έχω φορμάκια με τρύπα στη μέση, αλλά θέλω...

Βασικά συστατικά : γάλα, μαγιά, αβγά, αλκοόλ, μαρμελάδα
Γαλακτομπούρεκο

Γαλακτομπούρεκο

Εάν θέλω, μπορώ να προσθέσω περισσότερη ζάχαρη στην κρέμα από σιμιγδάλι, ώστε να είναι πιο γλυκιά. ~ Αν...

Βασικά συστατικά : αβγά, σιμιγδάλι, λεμόνι, φύλλο

Λαχταράω

γλυκά με...