Σιροπιαστά-Γλυκά ταψιού

Πανεύκολο ραβανί

Πανεύκολο ραβανί

Το γλυκό που φτιάχνω έχει ψηθεί, όταν τρυπήσω με ένα πιρούνι το εσωτερικό του και αφού βγάλω το πιρούνι,...

Βασικά συστατικά : αβγά, σιμιγδάλι, γλυκόζη
Μπακλαβαδάκια

Μπακλαβαδάκια

Αξίζει να δοκιμάσετε να κάνετε αυτή την κλασική συνταγή μόνοι σας.

Σάμαλι

Σάμαλι

Παραδοσιακό γλυκό, που αξίζει να δοκιμάσουμε να φτιάξουμε μόνοι μας.

Βασικά συστατικά : αβγά, σιμιγδάλι, αμύγδαλα, λεμόνι
Μπακλαβάς

Μπακλαβάς

Σιροπιάζω τον μπακλαβά μου, όταν το σιρόπι είναι ζεστό και το γλυκό χλιαρό. ~ Εάν έχει περισσέψει βούτυρο...

Βασικά συστατικά : αμύγδαλα, καρύδια, γαρίφαλο, φύλλο, μέλι
Ραβανί

Ραβανί

Δεν ανησυχούμε εάν το σιρόπι φαίνεται πολύ. Το μαλακό ραβανί, το οποίο από μόνο του είναι ουσιαστικά άνοστο,...

Βασικά συστατικά : σιμιγδάλι, αβγά, γάλα, λεμόνι
Γαλακτομπούρεκο με σοκο-πορτοκάλι!

Γαλακτομπούρεκο με σοκο-πορτοκάλι!

Αν η συνταγή μου λέει σταγόνες κουβερτούρας, μπορώ να τις βρω στα σούπερ μάρκετ. Αν δεν έχω, μπορώ να...

Μπουγατσένιο... γαλακτομπούρεκο

Μπουγατσένιο... γαλακτομπούρεκο

Όπου έχει η συνταγή μου βανίλια, καλό είναι αντί για το γνωστό στικ, να χρησιμοποιώ φυσική βανίλια. Δηλαδή...

Βασικά συστατικά : γάλα, αβγά, φύλλο
Γαλακτομπούρεκο σε ρολό

Γαλακτομπούρεκο σε ρολό

Καβουρδίζω τους ξηρούς καρπούς: Τους βάζω σε ένα ταψάκι ή σε λαδόχαρτο και τους αφήνω για 7'-10' σε...

Κλασικότατο Γαλακτομπούρεκο... πιο κλασικό δε γίνεται!

Κλασικότατο Γαλακτομπούρεκο... πιο κλασικό δε γίνεται!

Όπου έχει η συνταγή μου βανίλια, καλό είναι αντί για το γνωστό στικ, να χρησιμοποιώ φυσική βανίλια. Δηλαδή το...

Βασικά συστατικά : γάλα , αβγά, κρέμα γάλακτος, φύλλο
Κανταΐφι

Κανταΐφι

Στο σιρόπι μου χρησιμοποιώ εκτός από τη ζάχαρη τη γλυκόζη, για να γίνει πιο γυαλιστερό και ρευστό το...

Βασικά συστατικά : φύλλο, αμύγδαλα

Λαχταράω

γλυκά με...