φρέσκα φρούτα

αχλάδια στο φούρνο

αχλάδια στο φούρνο

Φρούτα στο φούρνο, καυτά, μαλακά και γλυκά, περιχυμένα με σιρόπι ζάχαρης κι εσπεριδοειδών... Κάνει τη διαφορά...

Βασικά συστατικά : αχλάδι, πορτοκάλι, λεμόνι
Μαρμελάδα με αχλάδια και ξινόμηλα

Μαρμελάδα με αχλάδια και ξινόμηλα

Μαρμελάδα που συνδυάζει δύο συγγενικά φρούτα: τα αχλάδια και τα ξινόμηλα. ~ Ο γρήγορος τρόπος για...

Βασικά συστατικά : αχλάδι, ξινόμηλα, κανέλα, λεμόνι
αχλάδια με κρέμα

αχλάδια με κρέμα

Καβουρδίζω τους ξηρούς καρπούς: Τους βάζω σε ένα ταψάκι ή σε λαδόχαρτο και τους αφήνω για 7'-10' σε...

Γαλλική μηλόπιτα (ταρτ τατέν)

Γαλλική μηλόπιτα (ταρτ τατέν)

Ανάποδη μηλόπιτα που προέκυψε από τις αδελφές Tatin κατά λάθος. Αντί να στρώσουν πρώτα τη ζύμη κι από πάνω τα...

γλυκό του κουταλιού Πορτοκάλι

γλυκό του κουταλιού Πορτοκάλι

  Για να διαπιστώσουμε εάν έχει δέσει το σιρόπι που ετοιμάζουμε: Σε ένα πιατάκι αφήνουμε να πέσει μια...

Βασικά συστατικά : πορτοκάλι, λεμόνι, γλυκόζη
νεραντζάκι (γλυκό του κουταλιού)

νεραντζάκι (γλυκό του κουταλιού)

Για να διαπιστώσουμε εάν έχει δέσει το σιρόπι που ετοιμάζουμε: Σε ένα πιατάκι αφήνουμε να πέσει μια πολύ...

Βασικά συστατικά : νεράντζι, γλυκόζη, λεμόνι
κέικ διαίτης

κέικ διαίτης

Κέικ διαίτης με μπαχάρια, μήλο και γιαούρτι.

Βασικά συστατικά : αμύγδαλα, ασπαρτάμη, αβγά, μήλα, γιαούρτι
τσίζκεϊκ με ανθότυρο & γιαούρτι (διαίτης)

τσίζκεϊκ με ανθότυρο & γιαούρτι (διαίτης)

Γρήγορο γλυκό που είναι μάλιστα και ιδιαίτερα ελαφρύ.

ζαχαρωμένα πορτοκάλια (για διακόσμηση)

ζαχαρωμένα πορτοκάλια (για διακόσμηση)

Από αυτή τη δόση δε βγαίνουν μόνο οι ζαχαρωμένες φλοίδες του πορτοκαλιού. Κρατάμε το σιρόπι και με αυτό...

Βασικά συστατικά : πορτοκάλι
αρωματικό κέικ πορτοκαλιού

αρωματικό κέικ πορτοκαλιού

Το γλυκό που φτιάχνω έχει ψηθεί, όταν τρυπήσω με ένα πιρούνι το εσωτερικό του και αφού βγάλω το πιρούνι, δεν...

Βασικά συστατικά : αβγά, πορτοκάλι

Λαχταράω

γλυκά με...