φρέσκα φρούτα

Δίχρωμο Κέικ σοκολάτα-πορτοκάλι

Δίχρωμο Κέικ σοκολάτα-πορτοκάλι

Καλό είναι να χρησιμοποιήσω μια μικρότερη φόρμα, στρογγυλή ή ορθογώνια, γι'αυτό το κέικ μια και δεν...

Βασικά συστατικά : αβγά, γιαούρτι, κακάο, γάλα, πορτοκάλι
Τάρτα με δαμάσκηνα

Τάρτα με δαμάσκηνα

Φρουτένια τάρτα, όχι ιδιαίτερα γλυκιά, με ζουμερά δαμάσκηνα.

Μπισκότα σε άσπρο-μαύρο

Μπισκότα σε άσπρο-μαύρο

"Έξυπνο" μπισκοτάκι, που γίνεται ενδιαφέρον με τα δύο είδη επικάλυψης: το γλάσο βανίλιας και το...

Βασικά συστατικά : αβγά, γάλα, λεμόνι, μέλι
Μαλακό Παγωτό Βανίλια!

Μαλακό Παγωτό Βανίλια!

Σε αντίθετη με το κλασικό παγωτό στο οποίο, αν δεν έχω παγωτομηχανή, πρέπει να βγάζω ανά 1-2 ώρες από την...

Βασικά συστατικά : γλυκόζη, αβγά, λεμόνι, κρέμα γάλακτος
κλασικά, άπαιχτα Πτι Φουρ (βουτήματα)

κλασικά, άπαιχτα Πτι Φουρ (βουτήματα)

Μπορούμε να δημιουργήσουμε σοκολατένια πτι φουρ, αντικαθιστώντας 30 γρ. από το συνολικό αλεύρι με 30 γρ....

Γλυκό βανίλια (υποβρύχιο)

Γλυκό βανίλια (υποβρύχιο)

Αν σε παλιές συνταγές (της γιαγιάς σας) συναντήσετε τη λέξη "κρεμοτάρταρο" στα υλικά, μην τρομάξετε,...

Βασικά συστατικά : λεμόνι
Μακαρόν βανίλιας με γέμιση από μασκαρπόνε & μύρτιλα

Μακαρόν βανίλιας με γέμιση από μασκαρπόνε & μύρτιλα

Διατηρώ τα μακαρόν κλεισμένα αεροστεγώς στο ψυγείο και τα αφήνω να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου για...

Τάρτα Μυζήθρας

Τάρτα Μυζήθρας

Σίγουρα αντί για φράουλα θα μπορούσαμε να βάλουμε κάποιο άλλο γλυκό του κουταλιού, όπως βύσσινο ή ακόμη...

Βασικά συστατικά : τυρί, αβγά, γάλα, φράουλα
Σορμπέ από βατόμουρα

Σορμπέ από βατόμουρα

Το Prosecco που προτείνει η συνταγή, είναι ένας λευκός αφρώδης οίνος, ξηρός έως πολύ ξηρός, που σε άλλες...

Βασικά συστατικά : σαμπάνια, σμέουρα
Ροζ, δροσιστικός κι αρωματικός αφρώδης οίνος

Ροζ, δροσιστικός κι αρωματικός αφρώδης οίνος

Το ροζ αναψυκτικό που θα προκύψει από την όλη διαδικασία, είναι ιδανικό, παγωμένο, για το ζεστό...

Βασικά συστατικά : βατόμουρα, λεμόνι, σαμπάνια

Λαχταράω

γλυκά με...