Μαρμελάδα φράουλα

Μαρμελάδα φράουλα
από : glykatzou

Από την πρώτη ύλη αυτής της συνταγής, προκύπτει άλλη μία: ο συμπυκνωμένος χυμός φράουλας!

~

Για να διαπιστώσουμε εάν έχει δέσει το σιρόπι που ετοιμάζουμε: Σε ένα πιατάκι αφήνουμε να πέσει μια πολύ μικρή ποσότητα από το σιρόπι που ετοιμάζουμε/βράζουμε. Αφήνουμε να κρυώσει λίγο και χαράζουμε μια ευθεία με το κουτάλι ή το δάχτυλό μας. Εάν το σιρόπι ενωθεί, τότε δεν είναι έτοιμο ακόμη. Εάν η γραμμή, το κενό παραμείνει, τότε έχει "δέσει".

~

 

Ο γρήγορος τρόπος για να αποστειρώσω τα βάζα είναι το microwave, στην περίπτωση και μόνο που τα βάζα μας δεν έχουν πλαστικά μέρη, τα οποία και λιώνουν. Σε αυτή την περίπτωση μπορούμε γρήγορα να τα αποστειρώσουμε στο φούρνο μικροκυμάτων, χρησιμοποιώντας τη μεσαία σκάλα για 5'. Φυσικά, πρώτα θα πρέπει να έχω πλύνει καλά τα βάζα με καυτό νερό και σαπούνι. Εναλλακτικά, αφού σαπουνίσουμε και ξεπλύνουμε καλά με ζεστό νερό τα βάζα μας, τα τοποθετούμε ανάποδα (βάζο και καπάκι) σε μια πετσέτα μέσα στο φούρνο και σε χαμηλή θερμοκρασία (100° C) τα αφήνουμε για 15'. Κατόπιν τα γεμίζουμε με τη μαρμελάδα μέχρι επάνω, χωρίς να αφήσουμε καθόλου κενό μεταξύ μαρμελάδας και πώματος, σφραγίζουμε με το καπάκι κι αναποδογυρίζουμε!

 

Υλικά

Διαδικασία

Σε ένα τρυπητό, πλένουμε καλά τις φράουλες κι αφαιρούμε τα κοτσάνια τους. Σε μια μεγάλη και βαθιά κατσαρόλα περνάμε τις φράουλες στραγγισμένες και τις σκεπάζουμε με καινούργιο νερό. Προσθέτουμε και την κανέλα ή το δυόσμο και βράζουμε αρκετή ώρα, μέχρι να μαλακώσουν τελείως οι φράουλες. Αφαιρούμε τα ξυλαράκια κανέλας ή το δυόσμο και το υγρό που έχει μείνει το κρατάμε στην άκρη για να φτιάξουμε συμπυκνωμένο χυμό φράουλας, αν θέλουμε! Περνάμε τις φράουλες χωρίς το χυμό στο μπλέντερ και τις πολτοποιούμε όσο καλύτερα γίνεται. Κρατάμε τον πολτό για να φτιάξουμε μαρμελάδα φράουλα!

Μετράμε με ποτήρι τον πολτό που έχουμε συγκεντρώσει και τον περνάμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα ή χύτρα. Στην κατσαρόλα προσθέτουμε αντίστοιχη ποσότητα ζάχαρης (όσο πολτός τόσο ζάχαρη σε ποτήρια). Αν θέλουμε βάζουμε και μοσχοκάρυδο ή κανέλα ή δυόσμο και ζεσταίνουμε τη μαρμελάδα, ανακατεύοντας με ένα ξύλινο κουτάλι συνέχεια να διαλυθεί η ζάχαρη και να δέσει το γλυκό. Λίγο πριν αποσύρουμε την έτοιμη μαρμελάδα μας από τη φωτιά, προσθέτουμε και το χυμό του λεμονιού και ανακατεύουμε άλλη μια γύρα.

Αποστειρώνουμε βαζάκια, αφαιρούμε τα μπαχάρια που έχουμε χρησιμοποιήσει (κανέλα ή δυόσμο) και μεταγγίζουμε τη μαρμελάδα μας στα βάζα. 

~δοκίμασέ το!~

Σχόλια


Δεν υπάρχουν σχόλια. Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο.

Κατηγορίες

Μαρμελάδες & Ζελέ

Μαγικά φίλτρα

κομφί, αποστειρώνω βάζα, μαρμελάδα, φράουλα, φρούτα

Δοκιμάσατε και κρίνατε

0 Σχόλια

0

0 ψήφοι