Τούρτα καρδιά με κρέμα-σοκολάτα κι επικάλυψη ζαχαρόπαστας

Τούρτα καρδιά με κρέμα-σοκολάτα κι επικάλυψη ζαχαρόπαστας
από : papadopoulos
Οι δόσεις είναι επαγγελματικές, οπότε εάν θέλουμε μπορούμε να τις φέρουμε στα δικά μας μέτρα.

Υλικά

Διαδικασία

 

για το παντεσπάνι σοκολάτας:

Χωρίζω τα αβγά. Χτυπάω τα ασπράδια με τη ζάχαρη να αφρατέψουν, προσθέτω τους κρόκους και χτυπάω λίγο ακόμη να δέσει το μείγμα. Κατεβάζω από το μίξερ κι ενσωματώνω το αλεύρι, το κακάο και το μπέικιν αφού τα έχω κοσκινίσει καλά. Αδειάζω το μείγμα για το παντεσπάνι σε φόρμα καρδιάς, να γεμίσει μέχρι τη μέση και το ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 170° C για 40’. 

για τη μους σοκολάτας:

Παστεριώνω τα αβγά με το γάλα στους 85° C, σε μια κατσαρόλα. Αν δεν έχω θερμόμετρο, κατεβάζω το κατσαρόλι λίγο πριν πάρει βράση. Μαλακώνω τις ζελατίνες σε κρύο νερό. Τις στραγγίζω, κατεβάζω από τη φωτιά και τις ενσωματώνω με το μείγμα στο κατσαρόλι. Λιώνω σε μπεν μαρί τη σοκολάτα. Χτυπάω την κρέμα γάλακτος σε σφιχτή σαντιγί. Ρίχνω στο μείγμα τη μισή σοκολάτα, ανακατεύω και προσθέτω τη μισή ποσότητα σαντιγί. Ανακατεύω και πάλι. Στη συνέχεια προσθέτω τμηματικά την υπόλοιπη σαντιγί και σοκολάτα κι αναδεύω.

για την μους κρέμας:

Παστεριώνω τους κρόκους με την κρέμα γάλακτος και τη ζάχαρη σε κατσαρόλι στους 85° C ή μέχρι λίγο πριν πάρει βράση. Κατεβάζω από τη φωτιά. Μαλακώνω τις ζελατίνες σε κρύο νερό, τις στραγγίζω και τις προσθέτω.  Λιώνω σε μπεν μαρί τη σοκολάτα. Χτυπάω την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί. Ρίχνω στο μείγμα τη μισή σοκολάτα, ανακατεύω και προσθέτω τη μισή ποσότητα σαντιγί κι ανακατεύω. Στη συνέχεια προσθέτω τμηματικά την υπόλοιπη σαντιγί και σοκολάτα κι αναδεύω.

για τη συναρμολόγηση:

Ενώνω τους τρεις δίσκους, ξεκινώντας από το παντεσπάνι, καλύπτω με τη μους σοκολάτας και τέλος με τη μους κρέμας κι αφήνω στο ψυγείο να κρυώσει καλά και να σταθεροποιηθεί.

Εάν θέλω, μπορώ να καλύψω την τούρτα με ζαχαρόπαστα και να τη διακοσμήσω με διάφορες καρδιές από ζαχαρόπαστα, επίσης. Δουλεύω τη ζαχαρόπαστα με νισεστέ ή με ζάχαρη άχνη εάν κάποιος είναι αλλεργικός, και σκεπάζουμε την τούρτα. 

 

Σχόλια


από giftsandfigures | 24/05/2012 @ 07:12

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΔΟΣΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΤΟΥΡΤΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ

από Φοίβη | 24/05/2012 @ 10:17

Θα σου πρότεινα για τη δόση του παντεσπανιού και της μους σοκολάτας, να διαιρέσεις δια του 3 τα υπάρχοντα νούμερα.

από eutuxia08 | 25/02/2013 @ 22:03

Θέλω λίγο να μάθω τις δοσολογίες για κανονική τούρτα και όχι επαγγελματική. Γιατί και στα τρία να διαιρεθεί 20 αυγά για ένα παντεσπάνι δεν είναι πάρα πολλά??

από Φοίβη | 26/02/2013 @ 18:01

Δυστυχώς δεν μπορώ να σου δώσω κάποια επαγγελματική απάντηση επ'αυτού. Ναι, ακούγονται πολλά τα 20 αβγά, όμως για όλα τα υπόλοιπα υλικά, το δια του 3 βγαίνει φυσιολογική, σπιτική δόση.

Δοκιμασμένη συνταγή

Κατηγορίες

Gourmet Επιδόρπιο, Τούρτες-Πάστες

Μαγικά φίλτρα

gourmet, καλλιτεχνική ζαχαροπλαστική, ζαχαρόπαστα, πάστα, τούρτα

Δοκιμάσατε και κρίνατε

4 Σχόλια

0

0 ψήφοι