Λικέρ Ροδιού

Λικέρ Ροδιού
από : Φοίβη
Ιδιαίτερο άρωμα και χρώμα σε ένα πολύ ευχάριστο λικέρ.

Υλικά

Διαδικασία

Πλένουμε καλά και στεγνώνουμε ένα μπουκάλι με πώμα, που κλείνει καλά. Εναλλακτικά, σε αυτή τη φάση μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και βάζο με το καπάκι του. Παίρνουμε τα ρόδια και τα καθαρίζουμε ή αγοράζουμε έτοιμους και καθαρισμένους τους σπόρους του ροδιού. Γεμίζουμε το μπουκάλι ή το βάζο με το ρόδι, τη ζάχαρη και το μισό ξυλαράκι κανέλας, εάν θέλουμε να πάρει ένα πιο πικάντικο άρωμα και γεύση το λικέρ μας. Κλείνουμε ερμητικά και αφήνουμε το μπουκάλι για 1 μήνα σε ζεστό μέρος μέσα στο σπίτι ή έξω, στον ήλιο. Σε καθημερινή βάση θυμόμαστε, ειδικά το πρώτο διάστημα, να ανακινήσουμε το μπουκάλι, ώστε να διαλυθεί καλά η ζάχαρη.

Μόλις περάσει ο μήνας, περνάμε το περιεχόμενο του μπουκαλιού ή βάζου από ένα τουλπάνι και το καθαρό, πλέον, μείγμα (χωρίς τα σπόρια και το ξυλαράκι κανέλας) το μεταφέρουμε (πίσω) στο μπουκάλι. Προσθέτουμε και το τσίπουρο, προσέχοντας όμως να αφήσουμε λίγο κενό μεταξύ του υγρού και του στομίου του μπουκαλιού. Δηλαδή, δεν το γεμίζουμε τελείως μέχρι επάνω. Ανακινούμε μερικές φορές το μπουκάλι, αφού το κλείσουμε καλά και το αφήνουμε να "ωριμάσει", αναποδογυρίζοντάς το κάθε μέρα, για 1 βδομάδα. Μετά από αυτό το διάστημα, μπορούμε να το γευτούμε!

~δοκίμασέ το!~

Σχόλια


από mdokou | 11/10/2014 @ 14:24

Έχω κάνει αυτό το λικέρ, με τη διαφορά ότι έβαλα τους σπόρους με τη ζάχαρη σε ένα δοχείο και μέσα στο ψυγείο για 1,5 μήνα. Έγινε εξίσου καλό και με έντονο χρώμα - Μαίρη

από Φοίβη | 11/10/2014 @ 15:24

@Μαίρη Σούπερ! Φαντάζομαι παραμένοντας οι σπόροι στο αλκοόλ, θα έδωσαν και πιο έντονο άρωμα.

Δοκιμασμένη συνταγή

Κατηγορίες

Λικέρ, χυμοί, smoothies, ροφήματα

Δοκιμάσατε και κρίνατε

2 Σχόλια

0

0 ψήφοι

βασικά συστατικά :

  1. ρόδι
  2. αλκοόλ