Σφολιάτα με κρέμα και φράουλες

Σφολιάτα με κρέμα και φράουλες
από : ζαχαροστρόβιλος
Νόστιμο γλυκό με έντονο χρώμα και υπέροχη κρεμώδη υφή, που διατηρείται στο ψυγείο!

Υλικά

Διαδικασία

Πασπαλίζω τον πάγκο της κουζίνας μου με λίγο αλεύρι και στρώνω επάνω τη σφολιάτα. Τη χαράζω περιμετρικά, χωρίς να την κόψω και την περνάω σε ένα ταψί. Εναλλακτικά, μπορώ πρώτα να τη στρώσω σε ένα βουτυρωμένο κι ελαφρώς αλευρωμένο ταψί και μετά να τη χαράξω, ώστε να ανασηκώσω τα αυτάκια. 

Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 40'. 

για την κρέμα ζαχαροπλαστικής:

Σε μια βαθιά κατσαρόλα ή χύτρα χύνω το γάλα και το ζεσταίνω μαζί με 60γρ. ζάχαρης (τη μισή ποσότητα). Ανακατεύω με μια ξύλινη κουτάλα, μέχρι να διαλυθεί καλά η ζάχαρη. Στον κάδο του μίξερ ή στο χέρι, ανακατεύω καλά τους κρόκους, το αβγό, το κορν φλάουρ και τα υπόλοιπα 60γρ. ζάχαρης. Ρίχνω στην κατσαρόλα αυτό το μείγμα κι ανακατεύω. Αφήνω στη φωτιά να πάρει βράση, ανακατεύοντας συνεχώς με μια ξύλινη κουτάλα.

Όταν πήξει η κρέμα ζαχαροπλαστικής μου, προσθέτω το βούτυρο και τη βανίλια κι ανακατεύω λίγο ακόμη. Την αφήνω να κρυώσει ελαφρώς. 

Γεμίζω την ψημένη σφολιάτα με την κρέμα μου. Καθαρίζω τις φράουλες και είτε τις κόβω σε φέτες είτε τις χρησιμοποιώ από πάνω ολόκληρες. Πασπαλίζω με το φιλέ αμυγδάλου και σερβίρω!

~Καλοφάγωτο φυσικά...~

Σχόλια


Δεν υπάρχουν σχόλια. Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο.

Κατηγορίες

Διάφορα

Μαγικά φίλτρα

σφολιάτα, ζύμη, ζύμη σφολιάτας, κρέμα, φράουλα, φρούτα, βασική κρέμα ζαχαροπλαστικής, κρέμα ζαχαροπλαστικής, κρέμα πατισερί, αμύγδαλο φιλέ, αμύγδαλα

Δοκιμάσατε και κρίνατε

0 Σχόλια

0

0 ψήφοι

βασικά συστατικά :

  1. γάλα
  2. αβγά
  3. βανίλια
  4. φράουλα
  5. αμύγδαλα