Ακαταμάχητη λεμονόπιτα με καμένη μαρέγκα!

Ακαταμάχητη λεμονόπιτα με καμένη μαρέγκα!
από : glykatzou
Εντυπωσιακό γλυκό, τόσο σε αισθητική όσο και σε άρωμα. ~ Εάν διαθέτετε φλόγιστρο, μπορείτε να "κάψετε" τις τούφες της μαρέγκας με προσοχή!

Υλικά

Διαδικασία

για τη βάση:

Σε ένα μπολ ρίχνω το αλεύρι καλά κοσκινισμένο, τη ζάχαρη και το ξύσμα του λεμονιού. Ανακατεύω και προσθέτω το βούτυρο. Ζυμώνω το μείγμα με τα χέρια και το τρίβω σε ψίχουλα. Προσθέτω τον κρόκο, τον οποίο έχω χτυπήσει πρόχειρα με ένα πιρούνι πριν. Τέλος, χύνω και λίγο κρύο νερό στη ζύμη και τη δουλεύω και πάλι, μέχρι να ξεκολλάει από τα χέρια μου. Εάν χρειαστεί, προσθέτω λίγο ακόμη αλεύρι.

Τυλίγω τη ζύμη σε μια μεμβράνη και την αφήνω στο ψυγείο για 30' να ξεκουραστεί. Πασπαλίζω τον πάγκο της κουζίνας μου με λίγο αλεύρι, στρώνω επάνω τη ζύμη και την ανοίγω με τον πλάστη. Βουτυρώνω κι αλευρώνω ελαφρώς μια ταρτιέρα και περνάω εκεί τη ζύμη. Καλύπτω τον πάτο και τα τοιχώματα και με ένα πιρούνι ανοίγω τρυπούλες στη βάση της τάρτας μου, για να ψηθεί ομοιόμορφα. 

Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 15'-18'. 

για την κρέμα:

Σε μια κατσαρόλα χύνω το νερό με τη ζάχαρη και το ξύσμα των λεμονιών. Ανακατεύω με μια ξύλινη κουτάλα συνεχώς, μέχρι να διαλυθεί καλά η ζάχαρη. Ζεσταίνω το σιρόπι μου. Στο χυμό του λεμονιού διαλύω το κορν φλάουρ. Μόλις αφρίσει, προσθέτω αρχικά τον αφρό στην κατσαρόλα και μετά ρίχνω και όλο το χυμό. Ανακατεύω, χαμηλώνω την ένταση της φωτιάς κι αφήνω να ζεσταθεί, μέχρι να πήξει η κρέμα μου.

Προς το τέλος προσθέτω τους κρόκους που έχω ελαφρώς χτυπήσει με ένα πιρούνι και το βούτυρο. Ανακατεύω ζωηρά κι αποσύρω.

Όταν ψηθεί η τάρτα μου και κρυώσει καλά, τη γεμίζω με την κρέμα λεμονιού!

για την μαρέγκα:

Στον κάδο του μίξερ χτυπάω τα ασπράδια τμηματικά μέχρι να δημιουργηθεί μια μαρέγκα, όχι σφιχτή όμως! Προσθέτω και τη ζάχαρη κι αφήνω και πάλι να χτυπηθούν τα υλικά μου, μέχρι αυτή τη φορά να σχηματιστεί μια σφτιχτή και λεία μαρέγκα.

Πάνω από τη γέμιση του λεμονιού στρώνω την μαρέγκα, στην τάρτα μου. Έχω προθερμάσει το φούρνο μου στους 180°C κι αφήνω την τάρτα στο γκριλ για μερικά λεπτά, μέχρι να πάρει ένα ψιλοκαμένο, χρυσαφί χρώμα η μαρέγκα. Την ελέγχω τακτικά, ώστε να μη μου καεί, γιατί το γκριλ είναι δυνατό.

~δοκίμασέ το!~

 

Σχόλια


από mageorgomanoli | 24/01/510 @ 13:05

poly kalh syntagh, tin eftiaksa kai se 10 lepta eixe eksafanistei olo!!!!i moni paratirisi apo kapoious itan oti tha protimousa ligoteri marega.Kai egw eixa valei mono 3 aspradia.Ta aspradia ta xtypisa me to xeri, me to mixer mou ekopsan ;-(....Kalh epityxia kai stous epomenous!!

Κατηγορίες

Γλυκές Πίτες

Μαγικά φίλτρα

λεμονόπιτα, λεμόνι, φρούτα, άρωμα, μαρέγκα, ξύσμα, γλυκιά πίτα, πίτα

Δοκιμάσατε και κρίνατε

1 Σχόλια

+1

1 ψήφοι

βασικά συστατικά :

  1. λεμόνι
  2. αβγά