Καραμέλες με μέλι!

Καραμέλες με μέλι!
Η συνταγή βήμα - βήμα
από : Φοίβη
Το corn syrup είναι αλλιώς σιρόπι από καλαμπόκι, το βρίσκω άνετα σε όλα τα σούπερ μάρκετ στο ράφι μαζί με τα σιρόπι σοκολάτας (topping) κλπ..

Υλικά

Διαδικασία

Παίρνω ένα ορθογώνιο ή τετράγωνο ταψάκι, το βουτυρώνω και στερεώνω μέσα αντικολλητικό χαρτί. Σε κατσαρόλα με βαρύ πάτο και σε μέτρια φωτιά ζεσταίνω την κρέμα γάλακτος, το μέλι, τη ζάχαρη την οποία ρίχνω τμηματικά, το σιρόπι και το βούτυρο. Ανακατεύω πολύ καλά με μια ξύλινη κουτάλα στην αρχή κι ανακατεύω σε τακτικά διαστήματα. Αφήνω το μείγμα μου να φτάσει τους 120°C. Λίγο πριν αποσύρω από τη φωτιά, προσθέτω και τη βανίλια κι ανακατεύω και πάλι.

Χύνω την καραμέλα στο ταψάκι που έχω ετοιμάσει, φροντίζοντας να πάει παντού. Μόλις κρυώσει πολύ καλά και σταθεροποιηθεί η καραμελά μου, την αφαιρώ από το ταψάκι ανασηκώνοντας το λαδόχαρτο. Την ακουμπάω σε πλατό κοπής και με ένα μεγάλο μαχαίρι κόβω σε μπουκίτσες.

Μπορώ να τυλίξω τις μελένιες καραμέλες μου με λαδόχαρτο και να τις αποθηκεύσω για 2 βδομάδες περίπου σε αεροστεγές κουτί.

~δοκίμασέ το!~

 

 


Η συνταγή βήμα - βήμα

Σχόλια


από jack | 26/09/9360 @ 13:22

Θέλω να το κάνω αλλά δεν βρίσκω corn syrup. Βρίσκω παρόμοια προϊόντα αλλά όχι από καλαμπόκι. Επιπλέον είμαι στη διαδικασία που προσπαθώ να διαλέξω θερμόμετρο: τι πρέπει να ξέρω;

από Φοίβη | 30/11/2011 @ 11:16

Jack, εύκολα θα βρεις σιροπάκι στα σούπερ μάρκετ. Αν δεν είναι καλαμποκιού (corn syrup) και είναι π.χ. golden syrup, δηλαδή ζαχαροκάλαμου, δεν υπάρχει θέμα. Δεν ξέρω αν χρησιμοποιήσεις π.χ. μελάσα στην ίδια ποσότητα πόσο θα αλλάξει η γεύση γι'αυτό και δεν τη συνιστώ. Γιατί η μελάσα είναι πολύ πιο πηχτή και πικρίζει.

από jack | 30/11/2011 @ 17:01

Έχω δει γλυκόζη από καλαμπόκι που αντικαθιστά τη ζάχαρη και δίνει όγκο. Αυτό είναι;

από Φοίβη | 30/11/2011 @ 20:58

Όχι γλυκόζη, Jack. Άλλο πράγμα είναι αυτό. Τη γλυκόζη τη χρησιμοποιείς συνήθως μαζί με τη ζάχαρη και το νερό, όταν φτιάχνεις σιρόπι, για να μην θαμπώσει. Καμία σχέση. Εδώ θέλουμε σιρόπι! Θα το βρεις στο σούπερ μάρκετ είτε ως corn syrup ή ως golden syrup και είναι σε πλαστικό μπουκάλι (μοιάζει με αυτό του μελιού) και όχι σε βάζο (όπως η γλυκόζη)...

από jack | 06/12/2011 @ 16:04

Δηλαδή κάποιο σιρόπι αλλά όχι γλυκόζη

από jack | 17/01/2012 @ 13:48

"σιρόπι καλαμποκιού με υψηλή περιεκτικότητα σε φρουκτόζη, σιρόπι γλυκόζης, σιρόπι γλυκόζης- φρουκτόζης, αμυλοσιρόπιο" Αυτό είναι;

από jack | 26/09/3777 @ 13:43

Δεν υπάρχει corn syrup στην ελληνική αγορά. Μερικές φορές χρησιμοποιείται σαν συνώνυμο του glucose syrup. Άρα ίσως όταν λένε το πρώτο εννοούν το δεύτερο.

από Φοίβη | 26/09/1332 @ 13:43

@Jack Εάν δεν βρίσκεις corn syrup ή maple syrup, τότε αντικατέστησε την ίδια δόση με μέλι. Απλώς το σιρόπι είναι πιο λείο, με ελαφρώς διαφοποιημένη, πιο καραμελένια και πιο αραιωμένη γεύση.

από jack | 26/09/4969 @ 13:43

Maple syrup μπορώ να βρω. Corn syrup δεν βρίσκω με τίποτα!!!

από Φοίβη | 26/09/2169 @ 13:43

Ε οκ, χρησιμοποίησε corn syrup, μέσα είσαι. Έχω βγάλει φωτογραφία τα μπουκάλια που έχω εγώ, με πρώτη ευκαιρία θα τα ανεβάσω σε κάποια συνταγή και θα ενημερώσω με λινκ.

από Φοίβη | 30/07/2012 @ 11:52

Εδώ (η συνταγή βήμα-βήμα) λοιπόν είναι τα δύο μπουκάλια που έχω στο ντουλάπι μου: Golden Syrup σε original γεύση αλλά και σε maple. Καλή βδομάδα.

από jack | 19/04/2013 @ 18:44

Οι καραμέλες γίνονται σκληρές ή μαλακές όταν τις δαγκώνεις;

από Φοίβη | 20/04/2013 @ 12:36

@jack Ντεμί, θα έλεγα. Είναι συμπαγές το μείγμα οπότε όπως θα κόβεις τις λωρίδες η αλήθεια είναι ότι θέλει... χέρι. Αλλά το αποτέλεσμα είναι πραγματικά το κάτι άλλο. Στην αρχή θα πιπιλίσεις την καραμέλα και όπως θα μαλακώσει λιγάκι με το σάλιο, μπορείς μετά και να δαγκώσεις : )

Δοκιμασμένη συνταγή

Κατηγορίες

Καραμέλες

Μαγικά φίλτρα

corn syrup, σιρόπι, σιρόπι καλαμποκιού, καραμέλα, μέλι, καραμέλα με μέλι, βανίλια

Δοκιμάσατε και κρίνατε

13 Σχόλια

0

0 ψήφοι