Πανακότα με ροδόνερο

Πανακότα με ροδόνερο
από : glykatzou
Για ένα πιο εντυπωσιακό αποτέλεσμα, μπορώ να διακοσμήσω την κρέμα πριν τη σερβίρω, με ροδοπέταλα. ~ Το γλυκό αυτό είναι απίστευτα ελαφρύ κι αρωματικό συνάμα.

Υλικά

Διαδικασία

Σε ένα μπολάκι αφήνω τη ζελατίνη μέσα σε ελάχιστο νερό. Σε κατσαρόλα με βαρύ πάτο ζεσταίνω την κρέμα γάλακτος και τη ζάχαρη, ανακατεύοντας συνεχώς με μια ξύλινη κουτάλα, μέχρι να λιώσουν καλά οι κόκκοι της ζάχαρης. Στραγγίζω και προσθέτω στην κατσαρόλα τη ζελατίνη. Ανακατεύω να λιώσει. Κατεβάζω από τη φωτιά και προσθέτω το τυρί, το ροδόνερο κι αν θέλω το χρώμα ζαχαροπλαστικής. Ανακατεύω να ενωθούν καλά όλα μου τα υλικά.

Γεμίζω φορμάκια ή μπολάκια με την κρέμα. Αφήνω την κρέμα στο ψυγείο για 1 νύχτα, ώστε να σφίξει καλά.

Για να ξεφορμάρω, βουτάρω ένα ίσιο μαχαίρι σε νερό και κόβω κατά μήκος της φόρμας, στα τοιχώματα. Βουτάω τη φόρμα σε καυτό νερό κι αναποδογυρίζω. Διαφορετικά, χρησιμοποιώ το μπολάκι ή το φορμάκι μου, όπως είναι.

(η συνταγή και η φωτό είναι κοσκινισμένες από το lick-my-spoon.blogspot.com)

~δοκίμασέ το!~

Σχόλια


Δεν υπάρχουν σχόλια. Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο.

Κατηγορίες

Gourmet Επιδόρπιο, Πανακότα & Cheesecake

Μαγικά φίλτρα

πανακότα, ροδόνερο, τριαντάφυλλο, χρώμα ζαχαροπλαστικής, άρωμα, τυρί, μασκαρπόνε, τυρί μασκαρπόνε, κρεμώδες τυρί

Δοκιμάσατε και κρίνατε

0 Σχόλια

0

0 ψήφοι