τούρτα σοκολάτας γλασαρισμένη με ροζ κρέμα βουτύρου

τούρτα σοκολάτας γλασαρισμένη με ροζ κρέμα βουτύρου
από : glykatzou
Για πιο εντυπωσιακό αποτέλεσμα, μπορώ να χρησιμοποιήσω ένα κορνέ και να γαρνίρω την επιφάνεια της τούρτας φτιάχνοντας ροζέτες! ~ Το γλυκό που φτιάχνω έχει ψηθεί, όταν τρυπήσω με ένα πιρούνι το εσωτερικό του και αφού βγάλω το πιρούνι, δεν μένει ζύμη πάνω στα δοντάκια! Τόσο απλά.

Υλικά

Διαδικασία

για την τούρτα:

Βουτυρώνω κι αλευρώνω μια μεγάλη στρογγυλή φόρμα ή δύο μικρότερες (με διάμετρο 22εκ.). Στον κάδο του μίξερ ρίχνω τη ζάχαρη, το αλεύρι καλά κοσκινισμένο, το κακάο, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα και το αλάτι κι ανακατεύω με μια σπάτουλα. Προσθέτω τα αβγά ένα-ένα, το γάλα, το λάδι και τη βανίλια και χτυπάω σε μεσαία ταχύτητα για 2', να ενσωματωθούν τα υλικά μου. Έχω βράσει το νερό και το προσθέτω σιγά-σιγά στο μείγμα, το οποίο θα αραιώσει πολύ. Δεν το φοβάμαι.

Μεταφέρω το μείγμα στη φόρμα και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 30'-40'. Ξεφορμάρω κι αφήνω σε μια πιατέλα να κρυώσει καλά. Ετοιμάζω το γλάσο μου.

για το γλάσο:

Περνάω τη μαρμελάδα μέσα από το κόσκινο, ώστε να αφαιρέσω τα σπόρια. Στον κάδο του μίξερ χτυπάω το βούτυρο με την "καθαρή" μαρμελάδα για 2' περίπου, μέχρι να σχηματιστεί μια κρέμα. Προσθέτω σιγά-σιγά την άχνη ζάχαρη, δοκιμάζοντας ώστε να γίνει το γλάσο όσο γλυκό το θέλω.

για τη συναρμολόγηση:

Οι πάτοι μου έχουν κρυώσει. Τους κόβω στα δύο ή αν έχω χρησιμοποιήσει δυο φόρμες, απλώς θα τις ενώσω. Βάζω σε μια πιατέλα τον ένα πάτο και γλασάρω με τη ροζ κρέμα βουτύρου. Καπακώνω με τον άλλο πάτο και διακοσμώ με μπόλικη κρέμα βουτύρου. Για πιο εντυπωσιακό αποτέλεσμα, μπορώ να χρησιμοποιήσω ένα κορνέ και να γαρνίρω την επιφάνεια της τούρτας φτιάχνοντας ροζέτες! Γιατί όχι;

(η συνταγή και η φωτό είναι κοσκινισμένες από το inthewabe.wordpress.com)

~δοκίμασέ το!~

 

Σχόλια


από ΦΑΝΗ | 22/02/2011 @ 16:29

Πολυ ωραια αλλα μαλλον εχεις ξεχασει το κακαο~~~~~~~~

από glykatzou | 22/02/2011 @ 17:26

Thank u.

Κατηγορίες

Τούρτες-Πάστες

Μαγικά φίλτρα

τούρτα, γλυκό, γλάσο, γλάσο βουτύρου, μαρμελάδα, μαρμελάδα βατόμουρο, βατόμουρο, βατόμουρα, φρούτα, φρέσκα φρούτα, φρούτα του δάσους, ελαιόλαδο, λάδι, βανίλια, κρέμα βουτύρου, βουτυρόκρεμα

Δοκιμάσατε και κρίνατε

2 Σχόλια

0

0 ψήφοι