Τάρτα με Δαμάσκηνα

Τάρτα με Δαμάσκηνα
από : Μαιρούλα
Το Calvados είναι γαλλικό μπράντυ μήλου, το οποίο παράγεται στη Νορμανδία κι έχει πάρει το όνομά του από την ομώνυμη πόλη στην οποία φτιάχνεται.

Υλικά

Διαδικασία

για τη ζύμη:

Στο μίξερ ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί μέχρι να σχηματιστεί η ζύμη. Την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 30' και την ανοίγουμε σε φύλλο των 2εκ. Την απλώνουμε σε φόρμα για τάρτες διαμέτρου 20-22εκ..

για τη γέμιση:

Αλέθουμε τα αμύγδαλα στο μπλέντερ μέχρι να γίνουν σκόνη. Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με την άχνη και το αμύγδαλο μέχρι να φουσκώσουν και να σχηματιστεί μια λευκή κρέμα. Προσθέτουμε σταδιακά τ' αυγά. Προσθέτουμε λίγο-λίγο το αλεύρι, ανακατεύοντας όμως με κουτάλα. Βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο για αρκετές ώρες, να σταθεί.

για το γαρνίρισμα:

Μουσκεύουμε τα δαμάσκηνα στο μπράντυ Calvados για 1-2 ώρες. Γεμίζουμε την τάρτα με την γέμιση και την καλύπτουμε με τα δαμάσκηνα, που στραγγίζουμε.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C για περίπου 45'.

για το άλειμμα:

Ανακατεύουμε λίγο μπράντυ Calvados με άχνη. Βγάζουμε την τάρτα από τον φούρνο και την αλείφουμε με το μείγμα όσο είναι ακόμα ζεστή!

Σχόλια


Δεν υπάρχουν σχόλια. Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο.

Δοκιμασμένη συνταγή

Κατηγορίες

Τάρτες-Ταρτάκια

Μαγικά φίλτρα

τάρτα, πίτα, δαμάσκηνα, φρούτα, αποξηραμένα φρούτα, αλκοόλ, μπράντι, Calvados, μπράντυ, μπράντι μήλου, μπράντυ μήλου, αμύγδαλα, αποφλοιωμένα αμύγδαλα, αμυγδαλόψιχα, αμυγδαλόσκονη, ξηροί καρποί

Δοκιμάσατε και κρίνατε

0 Σχόλια

0

0 ψήφοι

βασικά συστατικά :

  1. αβγά
  2. αμύγδαλα
  3. δαμάσκηνα
  4. αλκοόλ