Μους σοκολάτα

Μους σοκολάτα
από : ζαχαροστρόβιλος
Μπορούμε να γαρνίρουμε την μους σοκολά μας με διάφορα πράσινα δροσερά φρούτα, όπως κίβι, πράσινο μήλο και σταφύλι.

Υλικά

Διαδικασία

Σε μπεν μαρί λιώνω καλά την κουβερτούρα. Κατεβάζω από τη φωτιά, προσθέτω το ελαιόλαδο κι ανακατεύω ζωηρά. Στον κάδο του μίξερ χτυπάω σε μαρέγκα τα ασπράδια με τη λευκή ζάχαρη. Στο μίξερ χτυπάω τα κροκάδια με την ακατέργαστη ζάχαρη, μέχρι να σχηματιστεί μια ενιαία κρέμα. Σε ξεχωριστό μπολ χτυπάω στο μίξερ μόνη της την κρέμα γάλακτος, σε σφιχτή σαντιγί.

Ενώνω όλα τα υλικά χρησιμοποιώντας μια μαρίζ κι αναδεύοντας, ώστε να μη χάσουν τον όγκο και τον αέρα τους η σαντιγί και οι μαρέγκες. Μεταφέρω τη μους σε ποτήρια ή μπολάκια και την αφήνω στο ψυγείο για 3-4 ώρες, να κρυώσει καλά.

Εάν συνοδεύσω τη μους με φρούτα, φροντίζω να τα κόψω τη στιγμή που θα σερβίρω κι όχι νωρίτερα.

~Καλοφάγωτο φυσικά...~

 

Σχόλια


Δεν υπάρχουν σχόλια. Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο.

Κατηγορίες

Μους-Κρέμες, Gourmet Επιδόρπιο

Μαγικά φίλτρα

μους, μους σοκολά, μους σοκολάτας, μους σοκολάτα, ακατέργαστη ζάχαρη, ελαιόλαδο, φρούτα, φρέσκα φρούτα, κίβι, ακτινίδιο, πράσινο μήλο, σταφύλι

Δοκιμάσατε και κρίνατε

0 Σχόλια

0

0 ψήφοι