ΤΟΥΡΤΑ ΠΟΠ-ΚΟΡΝ. ΠΟΠ!

ΤΟΥΡΤΑ ΠΟΠ-ΚΟΡΝ. ΠΟΠ!
από : fanny-m
Αυτή η τούρτα, που δεν είναι ιδιαίτερα γλυκιά, τραβά τα βλέμματα και είναι έτοιμη να... εκραγεί. Ποπ!

Υλικά

Διαδικασία

για το παντεσπάνι:

Χτυπάμε στο μίξερ τη ζάχαρη μαζί με τα αβγά μέχρι να γίνει ένα αφράτο μείγμα. Συνεχίζουμε ανακατεύοντας με κουτάλα και ρίχνουμε το αλεύρι (κοσκινισμένο) λίγο-λίγο.Όταν είναι έτοιμο το μείγμα το ρίχνουμε σε βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψάκι (20-22 εκ.).

Το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 30' στους 170°C. Αφήνουμε να κρυώσει και το κόβουμε σε τρεις δίσκους.

για το σιρόπι:

Βράζουμε το πορτοκάλι με τη ζάχαρη για 1' και το αφήνουμε να κρυώσει.

για τη γέμιση:

Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με την άχνη σε σαντιγί (η κρέμα να είναι παγωμένη πριν την χτυπήσουμε).

για τη συναρμολόγηση:

Βρέχουμε ένα δίσκο παντεσπάνι με το σιρόπι, απλώνουμε ένα μέρος της σαντιγί, το ίδιο με τον δεύτερο και τρίτο πάτο. Τέλος, ρίχνουμε από πάνω και γύρω-γύρω το ποπ-κορν.

Σχόλια


Δεν υπάρχουν σχόλια. Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο.

Κατηγορίες

Τούρτες-Πάστες

Μαγικά φίλτρα

τούρτα, ποπ κορν, ποπ-κορν, σαντιγί, σαντιγύ, παντεσπάνι, σιρόπι, γέμιση, κρέμα

Δοκιμάσατε και κρίνατε

0 Σχόλια

0

0 ψήφοι