Γλειφιτζούρια

Γλειφιτζούρια
από : fanny-m
Γι'αυτή τη συνταγή θα χρειαστούμε ξυλάκια (καλαμάκια). Κι επίσης, καλό είναι να έχουμε θερμόμετρο καραμέλας. ~ Αφού στεγνώσουν καλά, διατηρώ τα γλειφιτζούρια σε μεμβράνη ή λαδόχαρτο.

Υλικά

Διαδικασία

Σε βαθιά κατσαρόλα ρίχνουμε τη ζάχαρη, το νερό τη γλυκόζη και το χρώμα και τα βράζουμε χωρίς να ανακατεύουμε. Τα αφήνουμε να βράσουν, μέχρι το μείγμα να  φτάσει τους 147°C αν έχουμε θερμόμετρο καραμέλας. Εναλλακτικά, παίρνουμε μια κουταλιά από το μείγμα και τη αφήνουμε σε ένα ποτήρι με κρύο νερό. Αν η καραμέλα κρυσταλλώσει και είναι αρκετά σκληρή, τότε είναι έτοιμη. Τη βγάζουμε από τη φωτιά και την αφήνουμε για 1' περίπου.

Στον πάγκο μας απλώνουμε λαδόκολλα. Παίρνουμε μια κουταλιά καραμέλας και την αφήνουμε στη λαδόκολλα. Βλέπουμε ότι όπως απλώνεται παίρνει στρογγυλό σχήμα. Το μέγεθος θα εξαρτηθεί ανάλογα με την ποσότητα που θα ρίξουμε. Αμέσως πιέζουμε στο κέντρο το ξύλινο καλαμάκι.

Αφήνουμε τα γλειφιτζούρια να κρυώσουν τελείως και τα αποκολλάμε από το λαδόχαρτο με τη βοήθεια μαχαιριού.

Σχόλια


Δεν υπάρχουν σχόλια. Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο.

Κατηγορίες

Καραμέλες, Διάφορα, Finger... Dessert!

Μαγικά φίλτρα

θερμόμετρο, θερμόμετρο ζαχαροπλαστικής, θερμόμετρο καραμέλας, καλαμάκια, γλειφιτζούρι, γλειφιτζούρια, καραμέλα, χρώμα, χρώμα ζαχαροπλαστικής, γλυκόζη

Δοκιμάσατε και κρίνατε

0 Σχόλια

0

0 ψήφοι

βασικά συστατικά :

  1. γλυκόζη
  2. χρώμα ζαχαροπλαστικής