Χαλβάς Φαρσάλων

Χαλβάς Φαρσάλων
Η συνταγή βήμα - βήμα
από : Φοίβη

Ο χαλβάς Φαρσάλων ονομάζεται και παζαριώτικος, μια και προσφέρεται κατά τη διάρκεια του καλοκαιρινού παζαριού στην περιοχή.

~

Το νισεστέ (άμυλο καλαμποκιού) θα το βρούμε στα σούπερ μάρκετ ως... κορν φλάουρ. Είναι ουσιαστικά το ίδιο πράγμα.

Υλικά

Διαδικασία

Καβουρδίζω τα λευκά αμύγδαλα. Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνω το σπορέλαιο και το νισεστέ, τη ζάχαρη, την κανέλα, το νερό και τα καβουρδισμένα αμύγδαλα. Ανακατεύω πολύ καλά, ζωηρά, να ομογενοποιηθούν τα υλικά μου. Ο χυλός είναι τελείως νερουλός, αλλά δεν ανησυχώ.

Σε κατσαρόλα με βαρύ πάτο (εγώ χρησιμοποίησα τη χύτρα) ρίχνω τα 8κ.σ. τη ζάχαρη και τη ζεσταίνω σε δυνατή φωτιά να καραμελώσει, ανακατεύοντας αφού αρχίσει το λιώσιμο. Άμεσα, προσθέτω το μείγμα του μπολ, σιγά-σιγά, προσέχοντας γιατί στην αρχή με το που θα πέσει ο πρώτος χυλός στην καταρόλα θα σηκωθεί ατμός. Χαμηλώνω την ένταση της φωτιάς στο μέτριο κι ανακατεύοντας κατά διαστήματα περιμένω να δημιουργηθεί μια καρεμελένια κρέμα. Εμένα μου πήρε γύρω στο 20λεπτο για να αρχίσει να πήζει το μείγμα. Δεν ανησυχώ αν στην αρχή μοιάζει να μην πήζει. Από τη στιγμή που θα διαπιστώσω ότι έχω κάποια αντίσταση στην κουτάλα με την οποία ανακατεύω, συνεχίζω το ανακάτεμα πολύ ζωηρά για λίγα λεπτά ακόμη, μέχρι να σφίξει το μείγμα.

Μεταφέρω τον χαλβά σε ταψάκι ή πυρέξ και τον αφήνω για λίγα λεπτά στο γκριλ στη δυνατή σκάλα, να κάνει κρούστα με φουσκάλες. Εγώ το άφησα γύρω στο 8λεπτο, επιβλέποντας πάντα.

~δοκίμασέ το!~

Η συνταγή βήμα - βήμα

Σχόλια


Δεν υπάρχουν σχόλια. Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο.

Δοκιμασμένη συνταγή

Κατηγορίες

Διάφορα, Γιορτινά Γλυκίσματα

Μαγικά φίλτρα

χαλβάς, χαλβάς Φαρσάλων, παζαριώτικος χαλβάς, γιορτές, γιορτινό γλυκό, νισεστέ, αμύγδαλα, αποφλοιωμένα αμύγδαλα, καβουρδίζω, καβούρδισμα, καβουρδισμένα αμύγδαλα, κορν φλάουρ

Δοκιμάσατε και κρίνατε

0 Σχόλια

0

0 ψήφοι