Τρουφάκια με πικρή σοκολάτα και νουτέλα

Τρουφάκια με πικρή σοκολάτα και νουτέλα
από : glykatzou
Μπορώ να χρησιμοποιήσω τη φαντασία αλλά και ό,τι έχω στα ντουλάπια μου, σαν επικάλυψη για τα τρουφάκια. Από ξηρούς καρπούς μέχρι ρινίσματα καρύδα, μπαχάρια και ξύσματα φρούτων!

Υλικά

Διαδικασία

για τα τρουφάκια:

Σε μπεν μαρί λιώνω καλά την κουβερτούρα. Σε ένα μπολ ενώνω το κρεμώδες τυρί με το μέλι, ανακατεύοντας ζωηρά. Προσθέτω τη νουτέλα κι ενσωματώνω. Χύνω τη λιωμένη κουβερτούρα στο μπολ κι ανακατεύω πολύ καλά, να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά. Σκεπάζω με μεμβράνη κι αφήνω στο ψυγείο για 30'-40', να σταθεροποιηθεί το μείγμα ώστε να δουλεύεται.

για την επικάλυψη:

Μοιράζω σε μπολάκια ή βαθιά πιατάκια το κακάο, την άχνη και τα πολύχρωμα τρουφάκια ή όποια επικάλυψη από αυτές χρησιμοποιήσω τελικά. Αφήνω τη λευκή σοκολάτα για το τέλος, για να μη μου σκληρύνει! 

Βγάζω το μείγμα από το ψυγείο, παίρνω μικρά κομμάτια και τα ρολάρω σε μπαλίτσες. Βουτάω τα τρουφάκια μου σε όποια επικάλυψη θέλω. Για τη λευκή σοκολάτα, τη λιώνω όταν έρθει η ώρα της σε μπεν μαρί και με μια κουτάλα περιχύνω τα τρουφάκια που έχω αραδιάσει σε πιατέλα ή λαδόχαρτο με αυτή. Εναλλακτικά, τα βουτάω με ένα κουτάλι, αλλά προσέχω να μη μου διαλυθούν. 

(η συνταγή και η φωτό είναι κοσκινισμένες από το gninethree.wordpress.com)

~δοκίμασέ το!~

Σχόλια


από The17Tsakali | 03/09/2011 @ 11:24

Τα έφτιαξα!! Πάρα παρα παρα πολυ ωραια!! Μπραβο!! Το μόνο λαθος που εκανα ηταν οτι χρησιμοποιησα σοκολατα γαλακτος αντι για κουβερτουρα και μου βγηκαν πολυ γλυκά, αλλα τα βούτηξα μετά σε κακάο και εξισσοροπήθηκε η γλύκα! Θα τα ξαναφτιαξω σιγουρα!

από natasoula | 22/09/6439 @ 13:52

Ωραια συνταγή και ιδιαίτερα η προσθήκη του τυριού θα δίνει βελούδινη γεύση.

Κατηγορίες

Σοκολατάκια

Μαγικά φίλτρα

πολύχρωμα τρουφάκια, τρούφα, τρουφάκια, κακάο, άγλυκο κακάο, σοκολατάκια, κουβερτούρα, πικρή σοκολάτα, επικάλυψη, λευκή κουβερτούρα, λευκή σοκολάτα, νουτέλα, σπιτική νουτέλα

Δοκιμάσατε και κρίνατε

2 Σχόλια

+1

1 ψήφοι