πουτίγκα σοκολάτας

πουτίγκα σοκολάτας
από : glykatzou
Ιδιαίτερη πουτίγκα, που θέλει το χρόνο της.

Υλικά

Διαδικασία

Παίρνω ένα μεγάλο ταψί και το γεμίζω με πυρίμαχα μπολάκια. Σε κατσαρόλα με βαρύ πάτο ζεσταίνω την κρέμα γάλακτος, το γάλα και την κουβερτούρα, ανακατεύοντας συνεχώς με μια ξύλινη κουτάλα, να λιώσει η σοκολάτα. Σε περίπτωση βρασμού, κατεβάζω λίγο πριν κι ανακατεύω ζωηρά. Αφήνω στην άκρη να κρυώσει. Στον κάδο του μίξερ χτυπάω τα κροκάδια, τη μαύρη και την κρυσταλική ζάχαρη και το αλάτι, να ενσωματωθούν τα υλικά. Χύνω σιγά-σιγά τη σοκολάτα, κατόπιν το λικέρ και το εκχύλισμα μέντας. Εναλλακτικά, ψιλοκόβω και ρίχνω φυλλαράκια μέντας αντί για το εκχύλισμα.

Γεμίζω με την κρέμα τα μπολάκια, μέχρι τη μέση. Βράζω νερό και το ρίχνω να φτάσει λίγο πριν τη μέση, στο μεγάλο ταψί. Καλύπτω τα μπολάκια πρόχειρα με αλουμινόχαρτο (δεν το πατάω στις άκρες να τα κλείσει).

Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 35'-40', μέχρι να πήξει ελαφρώς το κέντρο από τις πουτίγκες.

Αφού ψηθούν οι πουτίγκες, παίρνω ένα άλλο μεγάλο ταψί, το γεμίζω με νερό της βρύσης κι αφήνω τα μπολάκια μου εκεί για 1 ώρα, να κρυώσει καλά η κρέμα. Αφήνω την πουτίγκα στο ψυγείο για 3-4 ώρες, να σφίξει.

Σερβίρω με ξύσματα κουβερτούρας και φυλλαράκια μέντας.

~δοκίμασέ το!~



 

Σχόλια


Δεν υπάρχουν σχόλια. Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο.

Κατηγορίες

Μους-Κρέμες, Gourmet Επιδόρπιο

Μαγικά φίλτρα

μέντα, εκχύλισμα μέντας, λικέρ, λικέρ μέντας, μυρωδικά, πουτίγκα, κρέμα, μους, πουτίγκα σοκολάτας, μαύρη ζάχαρη

Δοκιμάσατε και κρίνατε

0 Σχόλια

0

0 ψήφοι