μέντες σοκολάτας

μέντες σοκολάτας
από : glykatzou

Επειδή το πιθανότερο είναι ότι θα σκληρύνει η κουβερτούρα πριν προλάβω να επικαλύψω όλες τις μέντες, την ξαναζεσταίνω χωρίς πρόβλημα σε μπεν μαρί.

~

Τώρα πώς να το πεις αυτό το γλύκισμα; Μπισκότο, σοκολατάκι, μέντα; Μπουκιά και συχώριο με την μέντα να σε καίει!

Υλικά

Διαδικασία

Σε ένα μπολ ενώνω το αλεύρι, το κορν φλάουρ, το κακάο και το αλάτι κι ανακατεύω πρόχειρα με ένα πιρούνι. Στον κάδο του μίξερ χτυπάω με το φτερό για 3' σε μεσαία ταχύτητα το βούτυρο με τη ζάχαρη, να αφρατέψει. Κατεβάζω ταχύτητα και χύνω στο μείγμα το γάλα, τη βανίλια και το εκχύλισμα της μέντας. Το μείγμα μου θα είναι γεμάτο σβολάκια. Προσθέτω τμηματικά και το αλεύρι κι ανακατεύω μέχρι να απορροφηθεί καλά.

Κόβω τη ζύμη σε κομμάτια, τα δουλεύω με τον πλάστη να έχουν λεπτό πάχος και τα τυλίγω με μεμβράνη. Τα αφήνω στο ψυγείο για 3-4 ώρες ή ακόμη καλύτερα και για 1 βράδυ, να σταθεροποιηθούν τελείως.

Την επομένω κόβω μικρές μπουκίτσες με κουπ πατ ή ποτήρι, φροντίζοντας να είναι σχετικά λεπτές οι μέντες μου, αλλιώς δεν θα γίνουν τραγανές. Εναλλακτικά, μπορώ να δώσω ό, τι σχήμα θέλω, ακόμη και να σχηματίσω σοκολατάκια. Τα αραδιάζω σε αντικολλητικό χαρτί πάνω στη λαμαρίνα του φούρνου μου. Δε χρειάζεται να αφήσω κάποιο ιδιαίτερο κενό μεταξύ τους, μια και δε θα ανοίξουν.

Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 190°Cγια 13'-15', μέχρι να στεγνώσουν σχετικά οι άκρες από τις μέντες μου. Τις αφήνω να κρυώσουν κι ετοιμάζω την επικάλυψη σοκολάτας.

για την επικάλυψη:

Σε μπεν μαρί λιώνω την κουβερτούρα και το βούτυρο ή λιώνω το βούτυρο ξεχωριστά σε μπρίκι (μια και χρειάζεται λιγότερο χρόνο). Τα ενώνω κι ανακατεύω ζωηρά. Με ένα κουτάλι ή τσιμπίδα βουτάω μία-μία τις μέντες μου μες στην κουβερτούρα και τις αφήνω σε πιατέλα ή αντικολλητικό χαρτί να στεγνώσουν, για τουλάχιστον 30'.

Οι σοκολατένιες μέντες μου θα πρέπει να έχουν στεγνώσει τελείως και σκληρύνει.

~δοκίμασέ το!~

 

 







 

Σχόλια


από jack | 16/12/8524 @ 13:22

Εκχύλισμα μέντας που βρίσκεις;

από Φοίβη | 30/11/2011 @ 11:12

Αν δεν βρεις στο σούπερ μάρκετ, κοίταξε σε πιο εξειδικευμένα καταστήματα που έχουν βότανα κι αιθέρια έλαια. Σε κάθε περίπτωση, ανακάλυψα και θα ποστάρω εντός ολίγου, πώς μπορεί κανείς να φτιάξει σπιτικό εκχύλισμα μέντας! Οπότε... stay put.

από Φοίβη | 30/11/2011 @ 13:01

Ιδού: http://www.pastrychef.gr/recipe_797.html

από jack | 30/11/2011 @ 17:09

Έχω βρει διάφορα εσάνς σε ένα κατάστημα χημικών στο κέντρο της Αθήνας στο εμπορικό τρίγωνο αλλά είναι λίγο ακριβά μια και αγοράζεις μπουκαλάκι κάθε φορά που θα χρειαστείς δυο σταγόνες. Αν δοκιμάσω τη συνταγή για εκχύλισμα θα σου πω.

από jack | 11/12/2011 @ 21:10

Eίμαι στη διαδικασία που έχω αφήσει τη ζύμη στο ψυγείο να σταθεροποιηθεί. Την επόμενη μέρα που θα κόψω σε μπουκίτσες με κουπάτ ή ποτήρι πόσο μεγάλα κομάτια θα κόψω; Θα προσπαθήσω να μοιάζουν με μπισκότα ή με σοκολατάκια;

από Φοίβη | 14/12/2011 @ 14:37

Έχεις ανοίξει δίσκους σε λεπτό πάχος και τους έχεις αφήσει στο ψυγείο. Από κει και πέρα, την επομένη, δίνεις εσύ ό,τι σχήμα θες. Μπορεί να είναι μικρά "σοκολατάκια" ή αστεράκια κλπ. ή ακόμη και με το στόμιο ενός ποτηριού, ναι. Δεν παίζει τόσο μεγάλο ρόλο το σχήμα που θα δώσεις στις μπουκίτσες όσο το πάχος, για να είναι τραγανές.

από jack | 16/12/1543 @ 13:25

Τελικά ξεπεράστηκαν οι δυσκολίες στο σχήμα. Είναι ελεύθερο το πεδίο να κάνεις ότι θέλεις. Έκανα δύο όμως μικρά λαθάκια. Αφού τα έψησα ασχολήθηκα με αυτά την επόμενη πια μέρα. Αυτά όμως στέγνωσαν και ξεθύμανε η γεύση μέντας. Το άλλο λάθος είναι ότι έβαλα κουβερτούρα με υψηλή περιεκτικότητα σε κακάο (75%) το οποίο έδωσε μεν μια έντονη γεύση σοκολάτας αλλά υστερούσε σε γλύκα. Επειδή η γέμιση δεν είναι πολύ γλυκιά η επικάλυψη θέλει μια πιο ήπια κουβερτούρα. Κατά τα άλλα δεν συνάντησα καμιά ιδιαίτερη δυσκολία και ήταν εξαιρετικά μετά το φαγητό.

Κατηγορίες

Σοκολατάκια, Gourmet Επιδόρπιο, Finger... Dessert!, Μπισκότα-Κουλουράκια

Μαγικά φίλτρα

μέντα, εκχύλισμα μέντας, δυόσμος, μυρωδικά, μέντα σοκολάτας, μέντες, μέντες σοκολάτας, σοκολάτα με μέντα, κορν φλάουρ, γλυκές μπουκίτσες, γλυκιά μπουκιά, μπουκιά, μπουκιές, μπουκίτσες

Δοκιμάσατε και κρίνατε

7 Σχόλια

+1

1 ψήφοι

βασικά συστατικά :

  1. κακάο
  2. γάλα
  3. μέντα