Κρυμμένη μηλόπιτα (apple crumble)

Κρυμμένη μηλόπιτα (apple crumble)
από : ζαχαροστρόβιλος
Διαφορετική μηλόπιτα, πασπαλισμένη με ένα τραγανό, χρυσαφί μείγμα.

Υλικά

Διαδικασία

για τη μηλόπιτα:

Πλένω και καθαρίζω καλά τα μήλα. Τα κόβω σε μεγάλα κομμάτια ή σε φέτες. Σε κατσαρόλα και σε μέτρια φωτιά ζεσταίνω το νερό με τη ζάχαρη. Ανακατεύω συνεχώς με μια ξύλινη κουτάλα, να διαλυθούν καλά οι κόκκοι. Όταν αρχίσει να βράζει το νερό, την κατεβάζω από τη φωτιά και προσθέτω το βούτυρο και το σιρόπι καλαμποκιού. Ανακατεύω ζωηρά. Επαναφέρω την κατσαρόλα στη φωτιά. Ρίχνω στο μείγμα τα μήλα. Αφήνω το μείγμα να βράσει σε μέτρια ένταση, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι να μαλακώσουν καλά τα μήλα (αλλά όχι να λιώσουν).

για το πασπάλισμα:

Σε ένα μπολ ρίχνω το αλεύρι, τη ζάχαρη και το βούτυρο και δουλεύω το μείγμα με τα χέρια. Θέλω να δημιουργήσω τρίμματα, ώστε να πασπαλίσω με αυτά τη μηλόπιτα.

Μεταφέρω τα μαλακά μήλα μαζί με το σιρόπι τους σε ένα πυρέξ ή κάποιο άλλο πυρίμαχο σκεύος. Τα πασπαλίζω γενναιόδωρα με το μείγμα που ετοίμασα.

Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 15', μέχρι να χρυσίσει και να γίνει πιο τραγανή η επικάλυψη.
 

(η συνταγή και η φωτό είναι κοσκινισμένες από το objetivocupcake.com)

~Δοκίμασέ το...~

Σχόλια


Δεν υπάρχουν σχόλια. Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο.

Κατηγορίες

Γλυκές Πίτες

Μαγικά φίλτρα

μηλόπιτα, γλυκιά πίτα, πίτα με μήλα, γλυκό με μήλα, μήλο, μήλα, φρούτα, φρέσκα φρούτα, apple crumble, σιρόπι, σιρόπι καλαμποκιού, corn syrup,

Δοκιμάσατε και κρίνατε

0 Σχόλια

0

0 ψήφοι

βασικά συστατικά :

  1. σιρόπι καλαμποκιού
  2. μήλο