Γίνε κι εσύ μέλος του PastryChef.gr κι έλα να φτιάξουμε παρέα σοκολατένιες κι άλλες ιστορίες καθημερινού... εθισμού! Ανέβασε τα επιτεύγματά σου και τρέλανέ τους όλους... γλυκά. Σχολίασε, πόσταρε, φτιάξε προφίλ, βαθμολόγησε, ανέβασε-κατέβασε, εκτύπωσε, πάρε λίστα για το σούπερ μάρκετ, στείλε σε φίλους και γίνε ο Pastry Chef της Εβδομάδας!
Είσαι... άντε... 2 "κλικ" μακριά!
Πλένω και καθαρίζω καλά τα μήλα. Τα κόβω σε μεγάλα κομμάτια ή σε φέτες. Σε κατσαρόλα και σε μέτρια φωτιά ζεσταίνω το νερό με τη ζάχαρη. Ανακατεύω συνεχώς με μια ξύλινη κουτάλα, να διαλυθούν καλά οι κόκκοι. Όταν αρχίσει να βράζει το νερό, την κατεβάζω από τη φωτιά και προσθέτω το βούτυρο και το σιρόπι καλαμποκιού. Ανακατεύω ζωηρά. Επαναφέρω την κατσαρόλα στη φωτιά. Ρίχνω στο μείγμα τα μήλα. Αφήνω το μείγμα να βράσει σε μέτρια ένταση, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι να μαλακώσουν καλά τα μήλα (αλλά όχι να λιώσουν).
Σε ένα μπολ ρίχνω το αλεύρι, τη ζάχαρη και το βούτυρο και δουλεύω το μείγμα με τα χέρια. Θέλω να δημιουργήσω τρίμματα, ώστε να πασπαλίσω με αυτά τη μηλόπιτα.
Μεταφέρω τα μαλακά μήλα μαζί με το σιρόπι τους σε ένα πυρέξ ή κάποιο άλλο πυρίμαχο σκεύος. Τα πασπαλίζω γενναιόδωρα με το μείγμα που ετοίμασα.
Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 15', μέχρι να χρυσίσει και να γίνει πιο τραγανή η επικάλυψη.
(η συνταγή και η φωτό είναι κοσκινισμένες από το objetivocupcake.com)
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια. Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο.