Σπιτικά bounty (ω ναι, γίνεται!)

Σπιτικά bounty (ω ναι, γίνεται!)
από : ζαχαροστρόβιλος
Διατηρώ τα χειροποίητα bounty εκτός ψυγείο, σε δοχείο που κλείνει αεροστεγώς. Γενικώς, αποφεύγω να βάλω τα σοκολατάκια στο ψυγείο, γιατί αλλοιώνονται.

Υλικά

Διαδικασία

Ρίχνω στο μπλέντερ τα ρινίσματα της καρύδας και πιέζω στα γρήγορα 2-3 φορές, ίσα-ίσα να γίνουν ακόμη πιο λεπτές οι φετούλες. Σε ένα μικρό κατσαρόλι ρίχνω το ζαχαρούχο γάλα, το σιρόπι καλαμποκιού, την άχνη, τη βανίλια και το αλάτι. Ανακατεύω πρόχειρα. Στερεώνω το κατσαρολάκι πάνω σε ένα μεγαλύτερο με νερό που βράζει (μπεν μαρί) και, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, το αφήνω να βράσει για 20'-25'. Το μείγμα θα είναι τώρα ένα τόνο πιο σκούρο από το αρχικό. Κατεβάζω από τη φωτιά και το αφήνω για 30'' να κρυώσει λιγάκι. Προσθέτω μέσα τα ρινίσματα της καρύδας κι ανακατεύω να ενσωματωθούν. Αφήνω το μείγμα στο ψυγείο για 15', να σφίξει.

Στρώνω λαδόχαρτο ή χρησιμοποιώ σιλπάτ αν έχω. Βγάζω το μείγμα από το ψυγείο και με ένα κουτάλι, παίρνω μπουκιές και τους δίνω σχήμα. Είτε μικρής μπάρας, όπως είναι τα bounty είτε στρογγυλά σα σοκολατάκια. Τα αραδιάζω πάνω στο λαδόχαρτο και τα αφήνω άλλα 10' στο ψυγείο να σφίξουν.

για την επικάλυψη:

Σε μπεν μαρί λιώνω την κουβερτούρα, ανακατεύοντας ζωηρά με μια ξύλινη κουτάλα. Βγάζω τις μπουκιές από το ψυγείο και με ένα πιρούνι ή ένα κουτάλι τις βυθίζω στην υγρή σοκολάτα. Τις βγάζω και τις αφήνω στο λαδόχαρτο να σφίξουν και να στεγνώσουν. Αν σκληρύνει η κουβερτούρα μου πριν τελειώσω την επικάλυψη, την επαναφέρω σε μπεν μαρί και την ξαναλιώνω.

(η συνταγή και η φωτό είναι κοσκινισμένες από το christinamarsigliese.com)

~Καλοφάγωτο φυσικά...~

 



 

Σχόλια


από The17Tsakali | 14/08/2011 @ 14:35

φαινεται πολυ ενδιαφερον! αντι για σιροπι καλαμποκιου μπορω να βαλω μελι;

από jack | 30/04/3694 @ 13:43

Δεν υπάρχει corn syrup στην ελληνική αγορά. Μερικές φορές χρησιμοποιείται σαν συνώνυμο του glucose syrup. Υπάρχει περίπτωση όλες αυτές οι συνταγές στην πραγματικότητα να έγιναν με γλυκόζη. Όταν το δοκιμάσω θα γράψω εντυπώσεις.

από Φοίβη | 30/04/934 @ 13:43

@The17Tsakali Η πυκνότητα είναι κοντινή, οπότε μπορείς να δοκιμάσεις. Ούτως ή άλλως η δόση είναι μικρή, οπότε κακό δεν θα κάνεις. Είναι θέμα γεύσης. Η γεύση του corn syrup είναι κατά τη γνώμη μου πιο smooth, αλλά δοκίμασέ το άφοβα. Ναι!

από Φοίβη | 30/04/1052 @ 13:43

Όχι jack, δεν ισχύει αυτό που λες. Υπάρχει το corn syrup και το maple syrup, που είναι συγγενικά. Άλλο πράγμα τελείως η γλυκόζη, η οποία είναι διαφανής και είναι ουσιαστικά σιρόπι ζάχαρης, πολύ-πολύ πηχτό, που συνήθως χρησιμοποιείται για να μην κρυσταλλώνουν τα διάφορα μείγματα και να παραμένουν λεία. Το corn syrup όπως και το maple syrup είναι πιο κοντά, γευστικά στο μέλι ή στην καραμέλα κι έχουν χρυσό χρώμα! Είναι το ίδιο σιρόπι που βάζουν π.χ. στις κρέπες!

από jack | 30/04/4695 @ 13:43

"The more general term glucose syrup is often used synonymously with corn syrup, since glucose syrup is in the United States most commonly made from corn starch" Επειδή η γλυκόζη στην Αμεςρική βγαίνει σχεδόν πάβτα από καλαμπόκι πολλές φορές χρησιμοποιούνται συνώνυμα.

Κατηγορίες

Σοκολατάκια, Διάφορα, Finger... Dessert!

Μαγικά φίλτρα

σοκολατάκια, σοκολατάκια μπάουντι, μπάουντι, bounty, σοκολατάκια bounty, γλυκές μπουκίτσες, γλυκιά μπουκιά, μπουκιά, μπουκιές, μπουκίτσες, ζαχαρούχο γάλα, καρύδα, φρούτο, φρούτα, εξωτικά φρούτα, σιρόπι, σιρόπι καλαμποκιού, corn syrup, κουβερτούρα,

Δοκιμάσατε και κρίνατε

5 Σχόλια

0

0 ψήφοι