Σοκολατάκια με πιπέρια

Σοκολατάκια με πιπέρια
από : Μαιρούλα

Οι παλιοί λέγανε: "Μην λες κακά λόγια θα σου βάλω πιπέρι στο στόμα". Εσείς προτιμήστε μια σπιτική σοκολάτα με τα δικά σας... πιπέρια.

~

Αν έχουμε μια μεγάλη φόρμα, φτιάχνουμε σοκολάτα, Αν διαθέτουμε καλούπια για σοκολατάκια, αποκτάμε χειροποίητες μπουκίτσες.

~

Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί να φτάσει τους 45°C-47°C. Την κρυώνουμε σε μαρμάρινο, κατά προτίμηση, πάγκο να φτάσει τους 31°C η υγείας και τους 29°C η γάλακτος και η λευκή.

~

Δείτε πώς δουλεύεται η σοκολάτα εδώ, εδώ κι εδώ.

Υλικά

Διαδικασία

Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί και τη στρώνουμε στους 31°C. Παίρνουμε μια φόρμα σοκολάτας ή μικρότερα καλούπια, τη σκουπίζουμε ελαφρώς με λαδωμένο βαμβάκι, ρίχνουμε πολύ λίγη ποσότητα από τα 2 είδη πιπεριών κι ελάχιστο γλυκάνισο. Αδειάζουμε τα υπόλοιπα πιπέρια, το γλυκάνισο και το καγιέν στη λιωμένη σοκολάτα. Ανακατεύουμε ζωηρά να πάνε παντού τα μπαχάρια και γεμίζουμε τη φόρμα ή τα καλούπια. Χτυπάμε ελαφρά τη φόρμα με τα χέρια ή στον πάγκο, ώστε να απλωθεί ομοιόμορφα η σοκολάτα και την αφήνουμε να κρυώσει πολύ καλά πριν ξεφορμάρουμε.

Η σοκολάτα πρέπει να είναι πολύ καλά στρωμένη αν θέλουμε να πετύχουμε καλό ξεφορμάρισμα και τέλεια γυαλάδα. Φυσικά μπορούμε αντί για πικρή σοκολάτα, να χρησιμοποιήσουμε γάλακτος ή ό,τι άλλο είδος σοκολάτας θέλουμε.

 

Σχόλια


Δεν υπάρχουν σχόλια. Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο.

Κατηγορίες

Gourmet Επιδόρπιο, Σοκολατάκια, Νηστίσιμα

Μαγικά φίλτρα

σοκολάτα, σοκολατάκια, κουβερτούρα, λευκή κουβερτούρα, λευκή σοκολάτα, σοκολάτα γάλακτος, πιπέρι, πιπέρια, πιπέρι καγιέν, κόκκινο πιπέρι, πράσινο πιπέρι, μπαχάρια, μπαχαρικά, γλυκάνισος

Δοκιμάσατε και κρίνατε

0 Σχόλια

0

0 ψήφοι