Μίνι Τσίζκεϊκ μέντας

Μίνι Τσίζκεϊκ μέντας
από : glykatzou
Ένα λιγάκι διαφορετικό cheesecake που "τσιμπάει" ευχάριστα, λόγω της μέντας.

Υλικά

Διαδικασία

για τη ζύμη:

Σε ένα μπολ θρυμματίζω τα μπισκότα με κομμάτια σοκολάτας. Σε μπρίκι λιώνω το βούτυρο και περιχύνω με αυτό τα ψίχουλα. Τα δουλεύω με τα χέρια και σχηματίζω ένα πρόχειρο, μπισκοτένιο ζυμάρι. Αν έχω μικρά φορμάκια (για μάφιν), τα βουτυρώνω ελαφρώς και στρώνω μέσα με τα δάχτυλα τη ζύμη. Πατάω καλά ώστε να απλωθεί σχετικά και να καλύψει τελείως τον πάτο. Εναλλακτικά, μπορώ να φτιάξω ένα μεγάλο τσίζκεϊκ σε ταψάκι.

για το τσίζκεϊκ:

Σε ένα μπολ ανακατεύω ζωηρά το τυρί με το γιαούρτι. Προσθέτω τη ζάχαρη και το αλεύρι κι ενσωματώνω. Σπάω τα αβγά ένα-ένα και ρίχνω τη βανίλια και τέλος το λικέρ μέντας. Ανακατεύω λίγο ακόμη να ενωθούν τα υλικά μου.

Καλύπτω με το τσίζκεϊκ τη ζύμη από τα φορμάκια ή το μεγάλο ταψί.

Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 20' (χρόνος ψησίματος για μικρά τσίζκεϊκ).

~δοκίμασέ το!~

Σχόλια


Δεν υπάρχουν σχόλια. Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο.

Κατηγορίες

Finger... Dessert!, Gourmet Επιδόρπιο, Πανακότα & Cheesecake

Μαγικά φίλτρα

τσιζκέικ, τσίζκεϊκ, cheesecake, finger dessert, gourmet, gourmet επιδόρπιο, gourmet τσίζκεϊκ, γκουρμέ, γκουρμέ επιδόρπιο, γκουρμέ τσίζκεϊκ, τυρί, κρεμώδες τυρί, τυρί μασκαρπόνε, μασκαρπόνε, γιαούρτι, μπισκότα, μπισκότο, λικέρ, λικέρ μέντας, κρέμα μέντας

Δοκιμάσατε και κρίνατε

0 Σχόλια

0

0 ψήφοι

βασικά συστατικά :

  1. μπισκότα
  2. τυρί
  3. γιαούρτι
  4. αβγά
  5. λικέρ