Ασουρές

Ασουρές
από : fanny-m

Καλύπτω τα μπολάκια με τον ασουρέ με μεμβράνη πριν βάλω στο ψυγείο, για να μη σκάσει η κρέμα.

~

Ο ασουρές είναι μια λεπτή κρέμα που έχει σα βάση της το ζουμί του σταριού (χυλός). Λέγεται ότι οι ρίζες αυτού του χυλού φτάνουν... στο Νώε!

Υλικά

Διαδικασία

Μουσκεύουμε το σιτάρι 24 ώρες πριν το χρησιμοποιήσουμε. Βράζουμε το νερό με το σιτάρι, μέχρι να ανοίξει (να σπάσει η φλούδα του). Το σουρώνουμε, κρατάμε το χυλό (!) και προσθέτουμε τα ξύλα κανέλας.

Σε κατσαρόλα καβουρδίζουμε το αλεύρι μέχρι να πάρει χρώμα χρυσαφί. Ρίχνουμε λίγο-λίγο το χυλό και την ζάχαρη ανακατεύοντας. Όταν αρχίσει να βράζει και να πήζει, το κατεβάζουμε από την φωτιά, αφαιρούμε τα ξύλα κανέλας και το σερβίρουμε σε μπολάκια.

για τη διακόσμηση:

Το αφήνουμε να κρυώσει και το διακοσμούμε από πάνω με τα ξερά φρούτα και τα ρόδια.

για το πασπάλισμα:

Τα διατηρούμε στο ψυγείο. Πριν σερβίρουμε τον ασουρέ, τον πασπαλίζουμε με την σκόνη κανέλας.

Σχόλια


Δεν υπάρχουν σχόλια. Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο.

Κατηγορίες

Μους-Κρέμες, Νηστίσιμα

Μαγικά φίλτρα

χυλός, κρέμα, ασουρέ, ασουρές, παραδοσιακό γλυκό, νηστεία, νηστίσιμα γλυκά, νηστίσιμο, νηστίσιμο γλυκό, σιτάρι, στάρι, κανέλα, ξερά φρούτα, αποξηραμένα φρούτα, ξερά σύκα, αποξηραμένα σύκα, καρύδια, καρυδόψιχα, ξερά βερίκοκα, αποξηραμένα βερίκοκα, σταφίδες, ρόδι

Δοκιμάσατε και κρίνατε

0 Σχόλια

0

0 ψήφοι