Παγωτό λεβάντα με ρινίσματα κουβερτούρας

Παγωτό λεβάντα με ρινίσματα κουβερτούρας
από : glykatzou

Γκουρμέ, ντελικάτο παγωτό για τους λάτρεις της λεβάντας.

Υλικά

Διαδικασία

Σε μπρίκι λιώνω το βούτυρο. Το ανακατεύω ζωηρά με το γάλα. Σε μια κατσαρόλα ρίχνω την κρέμα γάλακτος, το γάλα με το βούτυρο, τη ζάχαρη και το αλάτι. Τα αφήνω να σιγοβράσουν σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας μέχρι να διαλυθούν οι κόκκοι της ζάχαρης. Προσθέτω τη λεβάντα και τη βανίλια στο μείγμα. Ανακατεύω κι αποσύρω από τη φωτιά. Προσθέτω αν θέλω χρώμα ζαχαροπλαστικής και σκεπάζω με το καπάκι. Αφήνω την κατσαρόλα στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες, να κρυώσει καλά η κρέμα.

Βγάζω από το ψυγείο και περνάω από σουρωτήρι, ώστε να αφαιρέσω τα άνθη της λεβάντας. Περνάω το μείγμα μου στην παγωτομηχανή και δουλεύω για 30'.

Ψιλοκόβω την κουβερτούρα και την προσθέτω στην παγωτομηχανή. Δουλεύω λίγο, περνάω το παγωτό σε ειδικό σκεύος (για την κατάψυξη) και ψύχω.

~δοκίμασέ το!~
 

Σχόλια


από Zaxaroplastisariadni13 | 19/04/2011 @ 21:02

THN LEVADA POU THN VRISKOUME?

από glykatzou | 20/04/2011 @ 00:36

Αριάδνη, για βρώσιμη λεβάντα παίρνεις τα ανθάκια της λεβάντας που έχεις στον κήπο σου, τα πλένεις καλά με κρύο νερό, τα στεγνώνεις προσεκτικά με χαρτί κουζίνας και τα χρησιμοποιείς (όπως κάνεις και με τον βασιλικό π.χ.). Αν σκοπεύεις να τα χρησιμοποιήσεις σε κάποιο γλύκισμα που είναι ζεστό, για να μην αλλοιωθούν, αφού τα πλύνεις και τα στεγνώσεις, τα φυλάς στο ψυγείο.

Κατηγορίες

Παγωτά-Γρανίτες-Σορμπέ, Gourmet Επιδόρπιο

Μαγικά φίλτρα

παγωτό, παγωτό λεβάντα, παγωτό λεβάντας, γκουρμέ, γκουρμέ επιδόρπιο, γκουρμέ παγωτό, gourmet, gourmet επιδόρπιο, gourmet παγωτό, λεβάντα, χρώμα, χρώμα ζαχαροπλαστικής

Δοκιμάσατε και κρίνατε

2 Σχόλια

0

0 ψήφοι