Μπορώ να χρησιμοποιήσω σκόνη κακάο ό,τι γεύση θέλω. Απλώς έχω κατά νου ότι θα δώσει την πρώτη γεύση στα σοκολατάκια μου.
~
Με την ίδια λογική, μπορώ αντί για βατόμουρα να χρησιμοποιήσω κι άλλα φρούτα κονσέρβα. Τα προτιμώ από τα φρέσκα, γιατί δεν έχουν σποράκια.
Τα διατηρώ στο ψυγείο.
Γίνε κι εσύ μέλος του PastryChef.gr κι έλα να φτιάξουμε παρέα σοκολατένιες κι άλλες ιστορίες καθημερινού... εθισμού! Ανέβασε τα επιτεύγματά σου και τρέλανέ τους όλους... γλυκά. Σχολίασε, πόσταρε, φτιάξε προφίλ, βαθμολόγησε, ανέβασε-κατέβασε, εκτύπωσε, πάρε λίστα για το σούπερ μάρκετ, στείλε σε φίλους και γίνε ο Pastry Chef της Εβδομάδας!
Είσαι... άντε... 2 "κλικ" μακριά!
Σε μια κατσαρόλα ρίχνω την κρέμα γάλακτος μαζί με την κουβερτούρα και με μια ξύλινη κουτάλα ανακατεύω, μέχρι να λιώσει τελείως η σοκολάτα και να ενωθούν τα δύο υλικά, σχηματίζοντας μια παχύρρευστη κρέμα. Προσθέτω στο μείγμα τα βατόμουρα κι ανακατεύω να πάνε παντού. Μεταφέρω το μείγμα σε ένα μπολ, σκεπάζω με μεμβράνη και το αφήνω στο ψυγείο για περίπου 2-3 ώρες, να σφίξει καλά.
Βγάζω τη σταθεροποιημένη σοκολάτα από το ψυγείο και με ένα κουτάλι ή scoop παγωτού φτιάχνω μπαλίτσες, τις οποίες στρογγυλεύω με τα χέρια.
Σε ένα πιάτο ή μεγάλο μπολ ρίχνω μπόλικο κακάο (δε χρειάζεται να είναι άγλυκο) και ρολάρω μέσα τα σοκολατάκια μου.
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια. Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο.