Χαλβάς με φιστίκι Αιγίνης

Χαλβάς με φιστίκι Αιγίνης
από : fanny-m
Ο αγαπημένος, σιμιγδαλένιος χαλβάς, διανθισμένος με μπόλικο φιστίκι Αιγίνης.

Υλικά

Διαδικασία

Ξεκινάμε με το σιρόπι, μια και θέλουμε να περιχύσουμε τον χαλβά, όσο το σιρόπι θα είναι κρύο αλλά το γλυκό μας από το φούρνο.

για το σιρόπι:

Βράζουμε τα υλικά για το σιρόπι: το νερό, τη ζάχαρη και την κανέλα για 8' περίπου. Κατεβάζουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το χυμό του λεμονιού, ανακατεύουμε καλά και το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.

για το χαλβά:

Σε μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το σιμιγδάλι, την άχνη, το φιστίκι (όσο λεπτοτριμμένο το θέλουμε εμείς) και το μπέικιν πάουντερ. Προσθέτουμε το γάλα καρύδας και το ελαιόλαδο, ανακατεύουμε καλά και ρίχνουμε το μείγμα σε μια φόρμα για χαλβά.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C για 40' περίπου. Βγάζουμε το χαλβά από το φούρνο και τον περεχύνουμε όσο είναι ζεστός με το σιρόπι, αφού πρώτα αφαιρέσουμε το ξύλο κανέλας.

για το γαρνίρισμα: (προαιρετικά)

Αφήνουμε τον χαλβά να κρυώσει, τον πασπαλίζουμε με χοντροκομμένο φιστίκι Αιγίνης και σερβίρουμε. 

 

Σχόλια


Δεν υπάρχουν σχόλια. Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο.

Κατηγορίες

Γιορτινά Γλυκίσματα, Διάφορα, Νηστίσιμα

Μαγικά φίλτρα

χαλβάς, σιμιγδαλένιος χαλβάς, σιμιγδάλι, νηστεία, νηστίσιμα γλυκά, παραδοσιακό γλυκό, γιορτές, γιορτινό γλυκό, σιρόπι, χυμός, χυμός λεμονιού, γάλα καρύδας, φιστίκι Αιγίνης, φιστίκι, ξηροί καρποί, κανέλα, ελαιόλαδο, λάδι

Δοκιμάσατε και κρίνατε

0 Σχόλια

0

0 ψήφοι