ζελέ σαμπάνιας και κόκκινων φρούτων

ζελέ σαμπάνιας και κόκκινων φρούτων
από : Μαιρούλα

Επειδή θα υπάρχει πρόβλημα στο να βρεθούν την ίδια εποχή σταφύλια με φράουλες και κεράσια, μπορούμε είτε να χρησιμοποιήσουμε κάποιο φρούτο κατεψυγμένο είτε να αντικαταστήσουμε ένα κόκκινο φρούτο με κάποιο άλλο.

Υλικά

Διαδικασία

Με το ειδικό εργαλείο, αφαιρώ από τα κεράσια τον πυρήνα τους και τα κόβω στη μέση. Πλένω και καθαρίζω τις φράουλες και τις κόβω στα 4. Κόβω και τις ρώγες στα δύο.

Σε κατσαρόλα βάζουμε τη σαμπάνια, τη ζάχαρη και τα κεράσια να βράσουν. Μόλις αρχίσει ο βρασμός, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και τα αφήνουμε να βράσουν για 8'. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε τη ζελατίνα, που έχουμε μαλακώσει σε λίγο κρύο νερό και στραγγίξει. Αφήνουμε το ζελέ να κρυώσει, ανακατεύοντας.

Όταν αρχίσει να πήζει, προσθέτουμε τις φράουλες και τα σταφύλια. Ανακατεύουμε κι αδειάζουμε σε φόρμα ή σε μπολάκια. Αφήνουμε το ζελέ στο ψυγείο να πήξει καλά. Φεφορμάρουμε βουτώντας τη φόρμα σε ζεστό νερό.
 

Σχόλια


Δεν υπάρχουν σχόλια. Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο.

Κατηγορίες

Gourmet Επιδόρπιο, Διάφορα, Μαρμελάδες & Ζελέ

Μαγικά φίλτρα

ζελέ, ζελέ φρούτων, ζελέ σαμπάνιας, σαμπάνια, αλκοόλ, φρούτα, φρέσκα φρούτα, φράουλα, φράουλες, κεράσι, κεράσια, σταφύλι, κόκκινο σταφύλι, αφρώδης οίνος

Δοκιμάσατε και κρίνατε

0 Σχόλια

0

0 ψήφοι

βασικά συστατικά :

  1. σαμπάνια
  2. κεράσι
  3. φράουλα
  4. σταφύλι