Το ροζ αναψυκτικό που θα προκύψει από την όλη διαδικασία, είναι ιδανικό, παγωμένο, για το ζεστό καλοκαιράκι.
~
Αν δεν θέλετε να προσθέσετε αφρώδη οίνο ή σαμπάνια στα βατόμουρα και προτιμάτε μια πιο light version, χρησιμοποιήστε σόδα ή τόνικ ή τζίντζερ!
~
Το Prosecco που προτείνει η συνταγή, είναι ένας λευκός αφρώδης οίνος, ξηρός έως πολύ ξηρός, που σε άλλες εμφιαλώσεις δίνεται ως τελείως αφρώδης (spumante) και σε άλλες ως ελαφρώς αφρώδης (frizzante).
Γίνε κι εσύ μέλος του PastryChef.gr κι έλα να φτιάξουμε παρέα σοκολατένιες κι άλλες ιστορίες καθημερινού... εθισμού! Ανέβασε τα επιτεύγματά σου και τρέλανέ τους όλους... γλυκά. Σχολίασε, πόσταρε, φτιάξε προφίλ, βαθμολόγησε, ανέβασε-κατέβασε, εκτύπωσε, πάρε λίστα για το σούπερ μάρκετ, στείλε σε φίλους και γίνε ο Pastry Chef της Εβδομάδας!
Είσαι... άντε... 2 "κλικ" μακριά!
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ρίχνω τα βατόμουρα και τα καλύπτω με την ψιλή ζάχαρη να πάει παντού. Περιχύνω με το χυμό λεμονιού και τέλος σκεπάζω με το νερό. Ανάβω το μάτι σε μέτρια φωτιά κι αφήνω το μείγμα να πάρει βράση, ανακατεύοντας κατά διαστήματα να μαλακώσουν τα φρούτα και να διαλυθεί καλά η ζάχαρη. Κατεβάζω το μάτι στο χαμηλό και σιγοβράζω το μείγμα για 7', μέχρι τα βατόμουρα να αρχίσουν να λιώνουν. Κατεβάζω από τη φωτιά κι αφήνω να πέσει λίγο η θερμοκρασία. Περνάω την υγρή μαρμελάδα από μεγάλο σουρωτήρι, πατώντας τα φρούτα ελαφρώς με τα χέρια. Θα πρέπει τα βατόμουρα να έχουν μαλακώσει τόσο, ώστε να περνάνε μέσα από τη σίτα και να μένουν πίσω μόνο τα σπόρια. Αφού πέσει τελείως η θερμοκρασία, μεταφέρω το περιεχόμενο σε γυάλινο μπουκάλι και το αφήνω στο ψυγείο να κρυώσει καλά.
Για να σερβίρω, αφού έχει κρυώσει πραγματικά ο χυμός, γεμίζω ένα ποτήρι το 1/3 ή μέχρι τη μέση ή όσο γλυκό θέλω το αναψυκτικό μου και το αναμειγνύω με λευκό αφρώδη οίνο. Έτσι θα ενωθούν επιτυχώς τα αρώματα και τα μπαχάρια.
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια. Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο.