Αμυγδαλωτά (αχλαδάκια)

Αμυγδαλωτά (αχλαδάκια)
από : γιαγιά (χι χι)
Παραδοσιακό, νησιώτικο γλύκισμα. Η συγκεκριμένη συνταγή είναι ιδραίικη.

Υλικά

Διαδικασία

Στο μπλέντερ τρίβουμε καλά σε σκόνη τα λευκά αμύγδαλα. Ανακατεύουμε τη σκόνη αμυγδάλου με την ψιλή ζάχαρη και προσθέτουμε το σιμιγδάλι λίγο-λίγο. Ζυμώνουμε το μείγμα και το ραντίζουμε με αρκετό ανθόνερο, προσθέτοντας σιγά-σιγά για να δούμε πόσο χρειάζεται, έτσι ώστε να γίνει η ζύμη μαλακή και να πλάθετε. Την πλάθουμε σε μικρά αχλαδάκια ή σε ό,τι σχήμα εμείς θέλουμε. Τα βάζουμε σε ελαφρά βουτυρωμένο και πασπαλισμένο με αλεύρι ταψί ή σε λαδόχαρτο.

Τα ψήνουμε στους 150°C για 20' περίπου, μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.

Τα αφήνουμε λιγάκι να πέσει η θερμοκρασία τους. Πριν κρυώσουν τα ραντίζουμε με αρκετό ανθόνερο ή χρησιμοποιούμε πινελάκι και τα τυλίγουμε στην ζάχαρη άχνη. Μετά τα ξανατυλίγουμε στη ζάχαρη άχνη, ώστε να καλυφθούν καλά.

~γιαμ γιαμ~

Σχόλια


Δεν υπάρχουν σχόλια. Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο.

Κατηγορίες

Finger... Dessert!, Διάφορα

Μαγικά φίλτρα

αμυγδαλωτά, αχλαδάκια, γλύκισμα, αμύγδαλα, αποφλοιωμένα αμύγδαλα, αμυγδαλόψιχα, αμυγδαλόσκονη, ξηροί καρποί, ανθόνερο, σιμιγδάλι, ψιλό σιμιγδάλι

Δοκιμάσατε και κρίνατε

0 Σχόλια

0

0 ψήφοι

βασικά συστατικά :

  1. αμύγδαλα
  2. σιμιγδάλι
  3. ανθόνερο