μαρέγκα για διακόσμηση

μαρέγκα για διακόσμηση
από : NickyL

Η εν λόγω μαρέγκα για διακόσμηση είναι πλούσια σε υφή και πυκνότητα, με φίνα γεύση. Τα ασπράδια ζεσταίνονται σε αυτή τη θερμοκρασία, με αποτέλεσμα να μην μυρίζει καθόλου το αβγό, όπως στην κλασική μαρέγκα. Στεγνώνει εξωτερικά και μέσα παραμένει αφράτη.

~

Μπορείτε να φτιάξετε ροζέτες και να τις διατηρήσετε για αρκετές μέρες, να στολίσετε τούρτες ή cup cakes. Μπορείτε ακόμα να γαρνίρετε μια lemon pie και να την γκρατινάρετε στο γκριλ του φούρνου. Και φυσικά, να δημιουργήσετε σχέδια ή περιγράμματα πάνω σε cookies!

~

Δείτε εδώ βήμα-βήμα, τη δημιουργία της μαρέγκας για διακόσμηση.

Υλικά

Διαδικασία

Βάζουμε στο μπολ του μίξερ τα ασπράδια και τη ζάχαρη και τα χτυπάμε ελαφρά να ομογενοποιηθούν. Ετοιμάζουμε το μπαιν μαρί και το βάζουμε σε σιγανή φωτιά.
Στερεώνουμε το θερμόμετρο. Ρίχνουμε το μείγμα στο μπαιν μαρί κι ανακατεύουμε ελαφρά μέχρι το θερμόμετρο να δείξει τους 43,3°C (περίπου 4'). Μεταφέρουμε
το μείγμα πίσω στο μίξερ και χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα για 10' κι επιπλέον 5'- 10' σε δυνατή ταχύτητα.

Ίσως χρειαστεί και λίγο περισσότερο εάν το μίξερ σας  δεν είναι δυνατής ισχύος. Η μαρέγκα είναι έτοιμη, όταν δημιουργούνται μύτες στην επιφάνειά της και "στέκεται"
πάνω στο σύρμα (δεν είναι πλαδαρή, αλλά σφιχτή και λεία).


 

Σχόλια


από joannaS | 06/04/2015 @ 05:20

"Μπορείτε να φτιάξετε ροζέτες και να τις διατηρήσετε για αρκετές μέρες" Γειά σου ,με ενδιαφερει ο τρόπος διατήρισης.Μεσα ή έξω απο το ψυγείο,σκεπασμένα ..και πως μεταφέρονται με κουταλάκι η απευθείας;

από Φοίβη | 17/12/6702 @ 14:28

@joannaS Χρόνια πολλά! Τα μαρεγκάκια αφού τα ψήσεις έχουν σταθεροποιηθεί. Άρα τα μεταφέρεις με τα δάχτυλα, με προσοχή. Επειδή όμως έχουν στα υλικά τους το αβγό, χρειάζονται οπωσδήποτε ψυγείο για να διατηρηθούν κάποιες μέρες. Εάν τα κλείσεις αεροστεγώς, ενδεχομένως να μπορείς να τα διατηρήσεις περισσότερο καιρό και στην κατάψυξη, θα πρέπει να το δοκιμάσεις όμως. Προσωπικά πάντως, πάνω από 1 βδομάδα ή 10 μέρες το πολύ, δεν θα τα κρατούσα ειδικά τώρα που ανεβαίνουν οι θερμοκρασίες.

Δοκιμασμένη συνταγή

Κατηγορίες

Καλλιτεχνική Ζαχαροπλαστική, Διάφορα, Γλάσο-Επικάλυψη-Σως, Gourmet Επιδόρπιο, Finger... Dessert!

Μαγικά φίλτρα

μαρέγκα, μαρέγκα για διακόσμηση, επικάλυψη, βασική συνταγή, διακόσμηση, καλλιτεχνική ζαχαροπλαστική, διακοσμητική ζαχαροπλαστική, μπεν μαρί, θερμόμετρο, θερμόμετρο ζαχαροπλαστικής

Δοκιμάσατε και κρίνατε

2 Σχόλια

+1

1 ψήφοι

βασικά συστατικά :

  1. αβγά