κλασικά, άπαιχτα Πτι Φουρ (βουτήματα)

κλασικά, άπαιχτα Πτι Φουρ (βουτήματα)
από : ζαχαροστρόβιλος

Μπορούμε να δημιουργήσουμε σοκολατένια πτι φουρ, αντικαθιστώντας 30 γρ. από το συνολικό αλεύρι με 30 γρ. άγλυκο κακάο.

~

Εξαιρετική ιδέα για πρωινό, καφέ και τσάι και μάλιστα... χειροποίητη. no more fournos κι ετοιματζίδικα!

 

Υλικά

Διαδικασία

Στον κάδο του μίξερ σε μέτρια ταχύτητα και με το φτερό, χτυπάω για 3' το βούτυρο με την άχνη, να αφρατέψει. Προσθέτω το ξύσμα του λεμονιού, το αλάτι και την κανέλα και χτυπάω λίγο ακόμη, να ομογενοποιηθούν όλα μου τα υλικά. Ρίχνω τα αβγά ένα-ένα, περιμένοντας να ενσωματωθεί το πρώτο πριν ρίξω το επόμενο. Κατεβάζω την ταχύτητα στο μίξερ και κοσκινίζω τμηματικά το αλεύρι στο μείγμα.

Περνάω το μείγμα σε σακούλα και με κορνέ με δοντάκια σχηματίζω μπουκιές πάνω σε λαδόχαρτο ή σιλπάτ, το οποίο έχω στρώσει πάνω στη λαμαρίνα του φούρνου. Μπορώ να σχεδιάσω ορθογώνια βουτήματα ή στρογγυλά.

Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 15'-20', μέχρι να στεγνώσουν καλά τα μπισκότα και να πάρουν ένα ευχάριστο ρόδινο χρώμα. Τα αφήνω να κρυώσουν πριν τα ενώσω.

για τη γέμιση/επικάλυψη/διακόσμηση:

Μπορώ να γεμίσω τα στρογγυλά πτι φουρ με μαρμελάδα βερίκοκο και να τα ενώσω, να κόψω τα κερασάκια μαρασκίνο στη μέση και να τα στερεώσω στο κέντρο από κάθε πτι φουρ, βάζοντας λίγη μαρμελάδα από κάτω. Στα ορθογώνια βουτήματα, μπορώ να τα γεμίσω με μαρμελάδα και να τα ενώσω, να βουτήξω τη μια τους άκρη στη μαρμελάδα και να τα πασπαλίσω από πάνω με τρουφάκια. Τέλος, μπορώ να τα γεμίσω με μαρμελάδα, να τα ενώσω, να λιώσω σε μπεν μαρί κουβερτούρα, να βουτήξω τη μια τους άκρη και πάλι να πασπαλίσω με τρουφάκια! Ό,τι κάνω κέφι.

~γιαμ γιαμ~

 

 


 

 

 



 

Σχόλια


από anastasia | 04/09/2012 @ 17:58

πολυ νοστιμα αλλα αρκετα γλυκα για τις προτιμησεις μου, αν υπολογισουμε και την μαρμελαδα... Βεβαια εγιναν αρκετα μπισκοτενια μηπως ξερετε πως θα μπορουσα να τα κανω πιο τριφτα?

από Φοίβη | 08/09/2012 @ 17:16

@anastasia Τι εννοείς "πιο τριφτά"? Λιγότερο βουτυρέ?! Ίσως εάν μειώσεις με το μάτι το βούτυρο στη ζύμη, να είναι λίγο πιο στεγνά κι όχι τόσο μαλακά, αν αυτό εννοείς. Trial and error! Καλό Σ/Κ.

Κατηγορίες

Finger... Dessert!, Μπισκότα-Κουλουράκια

Μαγικά φίλτρα

πτι φουρ, βουτήματα, μπισκότα, μπισκότο, κουλούρια, finger dessert, πτι φουρ μαρμελάδας, πτι φουρ σοκολάτας, βουτήματα μαρμελάδας, βουτήματα σοκολάτας, τρούφα, τρουφάκια, τρούφες, κουβερτούρα, μπεν μαρί, κακάο, άγλυκο κακάο, μαρμελάδα, μαρμελάδα βερίκοκο, λεμόνι, λεμόνια, φρούτα, φρέσκα φρούτα, ξύσμα λεμονιού, ξύσμα, κερασάκια, κερασάκια μαρασκίνο

Δοκιμάσατε και κρίνατε

2 Σχόλια

0

0 ψήφοι