Τάρτα με δαμάσκηνα

Τάρτα με δαμάσκηνα
από : ζαχαροστρόβιλος
Φρουτένια τάρτα, όχι ιδιαίτερα γλυκιά, με ζουμερά δαμάσκηνα.

Υλικά

Διαδικασία

Στον κάδο του μίξερ κοσκινίζω καλά το αλεύρι και προσθέτω το αλάτι και το κρύο βούτυρο, κομμένο σε κυβάκια. Δουλεύω το μείγμα με τα χέρια και ουσιαστικά τρίβω τα υλικά, να πάει παντού το βούτυρο, μέχρι να θυμίζουν χοντρά ψίχουλα. Έχω αλέσει στο μπλέντερ την αμυγδαλόψιχα και την προσθέτω στο μείγμα, μαζί με την άχνη, το ξύσμα και την κανέλα. Ανακατεύω μια γύρα και ρίχνω το αβγό. Ομογενοποιώ πολύ καλά, καλύπτω με μεμβράνη κι αφήνω το μπολ στο ψυγείο να σταθεί για 1 ώρα.

Πλένω καλά τα δαμάσκηνα και αφαιρώ τα κουκούτσια. Κόβω τα φρούτα σε λεπτές φέτες ή αν θέλω σε κομμάτια.

Βγάζω τη ζύμη από το ψυγείο. Βουτυρώνω ελαφρώς μια στρογγυλή φόρμα για κέικ (χωρίς την τρύπα στη μέση) ή μπορώ να χρησιμοποιήσω και πυρέξ. Μεταφέρω τη ζύμη στη φόρμα μου. Διακοσμώ την επιφάνεια με τις φέτες τα δαμάσκηνα, πατώντας τα ελαφρά με τα δάχτυλα στο μείγμα, αλλά να προεξέχουν.

Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 190°C για 30', μέχρι να ροδίσουν τα τοιχώματα και τα δαμάσκηνα να είναι μαλακά.

Αφήνω να πέσει λίγο η θερμοκρασία και ξεφορμάρω.

για το γαρνίρισμα: (προαιρετικά)

Σερβίρω την τάρτα με άγλυκη σαντιγί (χτυπάω κρέμα γάλακτος στο μίξερ) ή με παγωτό βανίλια.

~Καλοφάγωτο φυσικά...~

 

Σχόλια


Δεν υπάρχουν σχόλια. Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο.

Κατηγορίες

Τάρτες-Ταρτάκια

Μαγικά φίλτρα

τάρτα, γλυκιά τάρτα, τάρτα με δαμάσκηνα, δαμάσκηνα, φρούτα, φρέσκα φρούτα, αμύγδαλα, αποφλοιωμένα αμύγδαλα, αμυγδαλόψιχα, αμυγδαλόσκονη, κανέλα, ξηροί καρποί, άχνη ζάχαρη, ξύσμα, ξύσμα λεμονιού, γαρνίρισμα, γαρνιτούρα, σαντιγί, σαντιγύ, παγωτό, παγωτό βανίλια

Δοκιμάσατε και κρίνατε

0 Σχόλια

0

0 ψήφοι