κρέμα ζαχαροπλαστικής με μπανάνα!

κρέμα ζαχαροπλαστικής με μπανάνα!
από : γιαγιά (χι χι)
Η κλασική κρέμα ζαχαροπλαστικής, τονισμένη με το άρωμα και το χρώμα της μπανάνας.

Υλικά

Διαδικασία

Σε ένα μπολ ανακατεύετε το αλεύρι, το κορν φλάουρ, τη ζάχαρη και το αλάτι. Βράζετε το γάλα και το ρίχνετε στο μείγμα ανακατεύοντας συνεχώς, να ομογενοποιηθούν καλά τα υλικά. Επιστρέφετε το μείγμα στην κατσαρόλα που βράσατε το γάλα, την τοποθετείτε σε μπεν μαρί (σε μεγαλύτερο κατσαρόλα με λίγο νερό που βράζει) και ζεσταίνετε την κρέμα για 15' περίπου.

Έχετε χτυπήσει πρόχειρα σε ένα μπολάκι τα κροκάδια. Ρίχνετε λίγη από τη ζεστή κρέμα στα κροκάδια των αβγών κι ανακατεύετε ζωηρά με μια ξύλινη κουτάλα. Ρίχνετε αυτό το μείγμα των αβγών πίσω στην κατσαρόλα κι αφήνετε να ζεσταθεί το μείγμα, πάντα ανακατεύοντας, για άλλα 2'-3'. Κατεβάζετε την κρέμα ζαχαροπλαστικής από τη φωτιά και προσθέτετε το βούτυρο και τη βανίλια. Ανακατεύετε να ενωθούν και την αφήνετε (στο ψυγείο) να κρυώσει καλά.

Στο μπλέντερ ή με το ειδικό εργαλείο, πολτοποιείτε την μπανάνα κομμένη σε φετάκια, μαζί με τους χυμούς. Προσθέτετε το μείγμα στην κρύα κρέμα ζαχαροπλαστικής.

Άλλος τρόπος:
Βάζετε από την αρχή σε μπεν-μαρί το αλεύρι, το κορν φλάουρ, τη ζάχαρη και το αλάτι. Προσθέτετε τα κροκάδια των αβγών μαζί με λίγο κρύο γάλα. Δουλεύετε καλά το μείγμα. Βράζετε το υπόλοιπο γάλα και το ρίχνετε στο μείγμα, ανακατεύοντας συνεχώς για 10' περίπου. Προσθέτετε το βούτυρο και τη βανίλια και την αφήνετε να κρυώσει τελείως, στο ψυγείο. Στο μπλέντερ ή με το ειδικό εργαλείο, πολτοποιείτε την μπανάνα κομμένη σε φετάκια, μαζί με τους χυμούς. Προσθέτετε το μείγμα στην κρύα κρέμα ζαχαροπλαστικής.

~γιαμ γιαμ~

Σχόλια


Δεν υπάρχουν σχόλια. Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο.

Κατηγορίες

Βασικές Κρέμες-Γέμιση

Μαγικά φίλτρα

κρέμα, κρέμα πατισερί, βασικές κρέμες, κρέμα ζαχαροπλαστικής, βασική κρέμα ζαχαροπλαστικής, μπανάνα, μπανάνες, φρούτα, φρέσκα φρούτα, πολτοποιώ, λεμόνι, πορτοκάλι, λεμόνια, πορτοκάλια, χυμός, χυμός λεμονιού, χυμός πορτοκαλιού, εσπεριδοειδή

Δοκιμάσατε και κρίνατε

0 Σχόλια

0

0 ψήφοι