κρέμα ζαχαροπλαστικής με σοκολάτα

κρέμα ζαχαροπλαστικής με σοκολάτα
από : γιαγιά (χι χι)
Η κλασική κρέμα ζαχαροπλαστικής ενισχυμένη με κουβερτούρα.

Υλικά

Διαδικασία

Σε ένα μπολ ανακατεύετε το αλεύρι, το κορν φλάουρ, τη ζάχαρη και το αλάτι. Βράζετε το γάλα μαζί με την κουβερτούρα κι ανακατεύετε με μια ξύλινη κουτάλα, να λιώσει καλά η σοκολάτα και να ενσωματωθεί. Ρίχνετε το γάλα στο μείγμα ανακατεύοντας συνεχώς, να ομογενοποιηθούν καλά τα υλικά. Επιστρέφετε το μείγμα στην κατσαρόλα που βράσατε το γάλα, την τοποθετείτε σε μπεν μαρί (σε μεγαλύτερο κατσαρόλα με λίγο νερό που βράζει) και ζεσταίνετε την κρέμα για 15' περίπου.

Έχετε χτυπήσει πρόχειρα σε ένα μπολάκι τα κροκάδια. Ρίχνετε λίγη από τη ζεστή κρέμα στα κροκάδια των αβγών κι ανακατεύετε ζωηρά με μια ξύλινη κουτάλα. Ρίχνετε αυτό το μείγμα των αβγών πίσω στην κατσαρόλα κι αφήνετε να ζεσταθεί το μείγμα, πάντα ανακατεύοντας, για άλλα 2'-3'. Κατεβάζετε την κρέμα ζαχαροπλαστικής από τη φωτιά και την αφήνετε να κρυώσει καλά, στο ψυγείο.

Άλλος τρόπος:
Βάζετε από την αρχή σε μπεν-μαρί το αλεύρι, το κορν φλάουρ, τη ζάχαρη και το αλάτι. Προσθέτετε τα κροκάδια των αβγών μαζί με λίγο κρύο γάλα. Λιώνετε σε μπεν μαρί τη σοκολάτα και την προσθέτετε. Δουλεύετε καλά το μείγμα. Βράζετε το υπόλοιπο γάλα και το ρίχνετε στο μείγμα, ανακατεύοντας συνεχώς για 10' περίπου. Αφήνετε την κρέμα να κρυώσει τελείως, στο ψυγείο.

~γιαμ γιαμ~

 

Σχόλια


Δεν υπάρχουν σχόλια. Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο.

Κατηγορίες

Βασικές Κρέμες-Γέμιση

Μαγικά φίλτρα

κρέμα, κρέμα πατισερί, βασικές κρέμες, κρέμα ζαχαροπλαστικής, βασική κρέμα ζαχαροπλαστικής, κουβερτούρα

Δοκιμάσατε και κρίνατε

0 Σχόλια

0

0 ψήφοι

βασικά συστατικά :

  1. γάλα
  2. αβγά