Μαρμελάδα φράουλας με ολόκληρες φράουλες!

Μαρμελάδα φράουλας με ολόκληρες φράουλες!
από : glykatzou

*Ο γρήγορος τρόπος για να αποστειρώσω τα βάζα είναι το microwave, στην περίπτωση και μόνο που τα βάζα μας δεν έχουν πλαστικά μέρη, τα οποία και λιώνουν. Σε αυτή την περίπτωση μπορούμε γρήγορα να τα αποστειρώσουμε στο φούρνο μικροκυμάτων, χρησιμοποιώντας τη μικρή σκάλα για 3'-4'. Φυσικά, πρώτα θα πρέπει να έχω πλύνει καλά τα βάζα με καυτό νερό και σαπούνι.

Εναλλακτικά, αφού σαπουνίσουμε και ξεπλύνουμε καλά με ζεστό νερό τα βάζα μας, τα τοποθετούμε ανάποδα (βάζο και καπάκι) σε μια πετσέτα μέσα στο φούρνο και σε χαμηλή θερμοκρασία (100° C) τα αφήνουμε για 15'. Κατόπιν τα γεμίζουμε με τη μαρμελάδα μέχρι επάνω, χωρίς να αφήσουμε καθόλου κενό μεταξύ μαρμελάδας και πώματος, σφραγίζουμε με το καπάκι κι αναποδογυρίζουμε!

Υλικά

Διαδικασία

Πλένουμε καλά και καθαρίζουμε τις φράουλες από τα κοτσάνια τους. Παίρνουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με βαρύ πάτο ή το σκεύος της χύτρας και καλύπτουμε τον πάτο με μια στρώση από τις φράουλες. Τις πασπαλίζουμε με την μισή ποσότητα της ζάχαρης (500 γρ.) και προσθέτουμε και τις υπόλοιπες φράουλες από πάνω. Τελειώνουμε με τη ζάχαρη (άλλα 500 γρ.) και περιχύνουμε όλο το μείγμα με το σφηνάκι του μπράντι. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα είτε με το καπάκι είτε με μια πετσέτα και αφήνω για 1 νύχτα να μείνουν οι φράουλες, έστω ώστε να τραβήξουν το μπράντι, να μαλακώσουν και να βγάλουν τα ζουμιά τους.

Την επομένη, όπως είναι το μείγμα, το βάζω στη φωτιά και το ανακατεύω ζωηρά, να διαλυθεί καλά η ζάχαρη και να δημιουργηθεί μια ενιαία πάστα. Αφήνω τη μαρμελάδα να πάρει βράση σε δυνατή φωτιά και μετράω ακόμη 15' από το σημείο βρασμού. Δεν ξεχνάω να ανακατέψω διαρκώς, για να μην κολλήσει η μαρμελάδα στον πάτο.

Κατεβάζω την κατσαρόλα από τη φωτιά, τις ανακατεύω ζωηρά και προσθέτω και το χυμό του λεμονιού. Ανακατεύω άλλη μια γύρα να πάει παντού κι αφήνω τη μαρμελάδα στην άκρη να κρυώσει. Όση ώρα περιμένω, αποστειρώνω γυάλινα βαζάκια**.

Αφού γεμίσω τα βάζα μου με την "ζωντανή" μαρμελάδα φράουλας, διατηρώ στο ψυγείο.

~γιαμ γιαμ~

 

Σχόλια


Δεν υπάρχουν σχόλια. Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο.

Κατηγορίες

Μαρμελάδες & Ζελέ

Μαγικά φίλτρα

αποστειρώνω βάζα, μαρμελάδα, μαρμελάδα φράουλα, μαρμελάδα φράουλας, λεμόνι, χυμός λεμονιού, χυμός, εσπεριδοειδή, φρούτα, φρέσκα φρούτα, μπράντι, μπράντυ, αλκοόλ

Δοκιμάσατε και κρίνατε

0 Σχόλια

0

0 ψήφοι

βασικά συστατικά :

  1. φράουλα
  2. αλκοόλ
  3. λεμόνι