Παραδοσιακή Μπουγάτσα με Κρέμα

Παραδοσιακή Μπουγάτσα με Κρέμα
από : fanny-m
Η κλασική μπουγάτσα, ακαταμάχητη όπως πάντα. Ψημένο, λεπτό φύλλο με αφράτη κρέμα μέσα.

Υλικά

Διαδικασία

για την κρέμα:

Διαλύουμε το κορν φλάουρ σε 100 ml γάλα. Στο μίξερ χτυπάμε τα αβγά ένα-ένα μαζί με τη ζάχαρη, ώσπου το μείγμα να γίνει λευκό και να αφρατέψει. Προσθέτουμε το κορν φλάουρ κι αναμειγνύουμε καλά. Σε κατσαρόλα βράζουμε το υπόλοιπο γάλα (900 ml) και μετά την πρώτη βράση ρίχνουμε τη θερμοκρασία, προσθέτουμε το μείγμα των αβγών στην κατσαρόλα και αναδεύοντας συνεχώς με το σύρμα σιγοβράζουμε μερικά λεπτά ώσπου να δέσει η κρέμα. Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο κι αναμειγνύουμε μέχρι να ενωθεί το βούτυρο με την κρέμα μας.

για τη ζύμη:

Ρίχνουμε όλα μας τα υλικά μέσα στον κάδο του μίξερ και τα αναμειγνύουμε με τον γάντζο για τις ζύμες επί 10' στη μέτρια ταχύτητα. Αλευρώνουμε λίγο τον πάγκο μας, δουλεύουμε και χωρίζουμε το ζυμάρι στα δύο. Φτιάχνουμε δύο μπάλες ζύμης, τις τοποθετούμε σε δύο λεκάνες που έχουμε λαδώσει ελαφρώς, σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε επί 1 ώρα να φουσκώσουν.

Ανοίγουμε με τον πλάστη τη ζύμη, λειαίνουμε και φτιάχνουμε λεπτά φύλλα. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο αλεύρι στον πάγκο και στη ζύμη, για το δούλεμα, γαι να μην κολλάει.  Κόβουμε τα φύλλα με βρεγμένο μαχαίρι σε τετράγωνα ή παραλληλόγραμμα κομμάτια. Ρίχνουμε λίγη κρέμα στην άκρη κάθε κομματιού και ρολάρουμε. Κλείνουμε τις άκρες του ρολού πιέζοντας απαλά με βρεγμένα δάχτυλα ή βάζοντας λίγο νεράκι στη ζύμη και διπλώνουμε για να μην ξεχειλίσει η κρέμα. Τοποθετούμε σε βουτυρωμένο ταψί.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C επί 40' περίπου, δηλδή ώσπου να ροδίσει η μπουγάτσα μας.

για το πασπάλισμα: (προαιρετικά)

Μπορούμε να πασπαλίσουμε αν θέλουμε την μπουγάτσα  με ζάχαρη άχνη, κανέλα ή και τα δύο!

 

Σχόλια


από nouvia | 11/03/2014 @ 07:34

αλεύρι για όλες τις χρήσεις? μπορώ να βάλω φαρίνα?

από Φοίβη | 11/03/2014 @ 07:40

@nouvia Αλεύρι για όλες τις χρήσεις είναι μια χαρά, δεν υπάρχει λόγος για φαρίνα

Κατηγορίες

Σιροπιαστά-Γλυκά ταψιού, Διάφορα, Βασικές Ζύμες

Μαγικά φίλτρα

μπουγάτσα, μπουγάτσα με κρέμα, παραδοσιακό γλυκό, κρέμα, κρέμα πατισερί, κρέμα ζαχαροπλαστικής, φύλλο, φύλλο για μπουγάτσα, ζύμη, ζύμη για μπουγάτσα, βασική ζύμη, ηλιέλαιο

Δοκιμάσατε και κρίνατε

2 Σχόλια

0

0 ψήφοι

βασικά συστατικά :

  1. γάλα
  2. αβγά
  3. ηλιέλαιο