ζύμη για μπουγάτσα

ζύμη για μπουγάτσα
από : fanny-m
Σπιτική ζύμη για την παραδοσιακή κι αγαπημένη μπουγάτσα (με κρέμα).

Υλικά

Διαδικασία

Ρίχνουμε όλα μας τα υλικά μέσα στον κάδο του μίξερ και τα αναμειγνύουμε με τον γάντζο για τις ζύμες επί 10' στη μέτρια ταχύτητα. Αλευρώνουμε λίγο τον πάγκο μας, δουλεύουμε και χωρίζουμε το ζυμάρι στα δύο. Φτιάχνουμε δύο μπάλες ζύμης, τις τοποθετούμε σε δύο λεκάνες που έχουμε λαδώσει ελαφρώς, σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε επί 1 ώρα να φουσκώσουν.

Ανοίγουμε με τον πλάστη τη ζύμη, λειαίνουμε και φτιάχνουμε λεπτά φύλλα. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο αλεύρι στον πάγκο και στη ζύμη, για το δούλεμα, γαι να μην κολλάει.  Κόβουμε τα φύλλα με βρεγμένο μαχαίρι σε τετράγωνα ή παραλληλόγραμμα κομμάτια.

(Ρίχνουμε λίγη κρέμα στην άκρη κάθε κομματιού και ρολάρουμε. Κλείνουμε τις άκρες του ρολού πιέζοντας απαλά με βρεγμένα δάχτυλα ή βάζοντας λίγο νεράκι στη ζύμη και διπλώνουμε για να μην ξεχειλίσει η κρέμα. Τοποθετούμε σε βουτυρωμένο ταψί. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C επί 40' περίπου, δηλδή ώσπου να ροδίσει η μπουγάτσα μας. ή όπως συνιστά η συνταγή μας)

Σχόλια


Δεν υπάρχουν σχόλια. Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο.

Κατηγορίες

Βασικές Ζύμες

Μαγικά φίλτρα

μπουγάτσα, παραδοσιακό γλυκό, φύλλο, φύλλο για μπουγάτσα, ζύμη, ζύμη για μπουγάτσα, βασική ζύμη, ηλιέλαιο, βασική συνταγή, βασική συνταγή για μπουγάτσα

Δοκιμάσατε και κρίνατε

0 Σχόλια

0

0 ψήφοι

βασικά συστατικά :

  1. ηλιέλαιο