λικέρ βύσσινο ή κεράσι (σπιτικό)

λικέρ βύσσινο ή κεράσι (σπιτικό)
από : glykatzou
Αν δε βρίσκω βύσσινο, μπορώ να φτιάξω ακριβώς το ίδιο λικέρ με κεράσια.

Υλικά

Διαδικασία

Πλένω τα κεράσια κι όπως είναι (με το κουκούτσι τους) τα αφήνω σε ένα μεγάλο γυάλινο βάζο, μαζί με τη ζάχαρη και την κανέλα ή το γαρίφαλο. Φροντίζουμε το δοχείο να είναι διαφανές, ώστε να μπορούμε να παρατηρήσουμε το μείγμα. Κλείνω καλά το βάζο και το αφήνω στον ήλιο για 2-3 μήνες. Για τις πρώτες μέρες, που θα διαπιστώσουμε ότι τα κεράσια βγάζουν τα υγρά τους, ανακινώ καλά το βάζο, ώστε να λιώσει η ζάχαρη, να πάει παντού και να αναμειχθεί με το χυμό των κερασιών.

Μετά τους 2-3 μήνες (όσο περισσότερο τόσο καλύτερα, με μίνιμουμ τους 2 μήνες), σουρώνω το περιεχόμενο και το μεταγγίζω σε ένα άλλο καθαρό, γυάλινο δοχείο, αφαιρώντας το ξυλαράκι της κανέλας ή τα γαρίφαλα. Προσθέτω λίγο από το τσίπουρο (θα γίνει πιο δυνατό) ή το κονιάκ (θα γλυκίσει). Δεν χρησιμοποιώ όλη την ποσότητα, για να μη μου βγει περισσότερο δυνατό από ό,τι θέλω το λικέρ μου. Μπορώ να προσθέσω αργότερα αλκοόλ. Επίσης, φροντίζω να μη γεμίσω το δοχείο μου μέχρι επάνω, ώστε να το αφήσω να "αναπνεύσει".

Ανακινώ καλά το βάζο και το αφήνω για 2-3 μέρες σε σκιερό μέρος (μέσα σε ντουλάπι). Το ανακινώ κάθε μέρα 1-2 φορές. Δοκιμάζω, κι αν θέλω προσθέτω λίγο ακόμη από το τσίπουρο ή το κονιάκ. Μεταγγίζω το τελικό μείγμα σε μπουκάλια και τα αποθηκεύω. Και πάλι, αφήνω λίγο κενό μέχρι το στόμιο, ώστε να αναπνέει το λικέρ μου.

~δοκίμασέ το!~

Σχόλια


Δεν υπάρχουν σχόλια. Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο.

Κατηγορίες

Λικέρ, χυμοί, smoothies, ροφήματα

Μαγικά φίλτρα

λικέρ, λικέρ βύσσινο, λικέρ κεράσι, βύσσινο, βύσσινα, κεράσι, κεράσια, φρούτα, φρέσκα φρούτα, αλκοόλ, τσίπουρο, κονιάκ, γαρίφαλα, γαρίφαλο, καρφάκια γαρίφαλο, κανέλα, ξυλάκι κανέλας, ξυλαράκι κανέλας

Δοκιμάσατε και κρίνατε

0 Σχόλια

0

0 ψήφοι

βασικά συστατικά :

  1. βύσσινο
  2. κανέλα
  3. γαρίφαλο
  4. αλκοόλ