κρουασάν με σοκολάτΕΣ

κρουασάν με σοκολάτΕΣ
από : glykatzou
Δύσκολη και έξτρα μπελαλίδικη διαδικασία, που όμως αξίζει και μας δικαιώνει το αποτέλεσμα. Σπιτικά κρουασάν! Τα λένε όλα.

Υλικά

Διαδικασία

Στον κάδο του μίξερ χτυπάω με το φτερό 4-5 κ.σ. από το βούτυρο με τη ζάχαρη, το αβγό, το γάλα και τη μαγιά κι ομογενοποιώ. Χαμηλώνω την ταχύτητα και κοσκινίζω στο μείγμα το αλεύρι. Δουλεύω το μείγμα με τα χέρια, ζυμώνοντας. Καλύπτω τον κάδο με μεμβράνη κι αφήνω το μείγμα για 1 ώρα σε θερμοκρασία δωματίου να ξεκουραστεί.

Αλευρώνω ελαφρώς τον πάγκο της κουζίνας μου και μεταφέρω εδώ τη ζύμη. Την ανοίγω με τον πλάστη σε ορθογώνιο σχήμα (περίπου 40x60 εκ.). Γεμίζω το κέντρο της ζύμης με το υπόλοιπο βούτυρο. Διπλώνω τα "αυτάκια" της ζύμης, σαν παράθυρα που κλείνουν, ώστε να σκεπάσω την επιφάνεια με το βούτυρο. Λειαίνω ελαφρώς με τον πλάστη και πάλι δίνοντας ορθογώνιο σχήμα και κλείνω τα δύο "αυτάκια". Επαναλαμβάνω άλλες 2 φορές αυτή τη διαδικασία δουλέματος της ζύμης.

Τυλίγω το ζυμάρι με μεμβράνη και το αφήνω στο ψυγείο για 1 ώρα, να ξεκουραστεί. Επαναλαμβάνω άλλη μια φορά το δούλεμα της ζύμης και ξανά την τυλίγω με μεμβράνη και την αφήνω στο ψυγείο, αυτή τη φορά για 1 βράδυ.

Αλευρώνω ελαφρώς τον πάγκο μου. Ανοίγω τη ζύμη με τον πλάστη σε ορθογώνιο σχήμα (50x80 εκ.). Κόβω με ένα ίσιο μαχαίρι κατά μήκος της μακρύτερης μεριές, σχηματίζοντας δύο λωρίδες. Κόβω κατόπιν κάθετα 5 μικρά κομμάτια. Γεμίζω το κέντρο από κάθε κρουασάν με τα 3 είδη σοκολάτας. Κλείνω τις 4 άκρες από το ζυμάρι, σαν μαξιλαράκι ή ρολάρω τη μία πλευρά, σε μισοφέγγαρο. Για να στερεώσω τις άκρες, μπορώ να χρησιμοποιήσω λίγο νεράκι.

Αραδιάζω τα κρουασανάκια σε ένα ταψάκι ή πάνω στη λαμαρίνα του φούρνου, την οποία έχω καλύψει με λαδόχαρτο. Τα αφήνω σε θερμοκρασία δωματίου για 30', να ξεκουραστούν.

για το άλειμμα:

Σε ένα μπολάκι ανακατεύω πρόχειρα με ένα πιρούνι τον κρόκο με το γάλα. Αλείφω με πινέλο την επιφάνεια από τα κρουασάν μου.

Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για περίπου 20', μέχρι να ροδίσουν ευχάριστα τα κρουασάν.

~δοκίμασέ το!~

 

Σχόλια


Δεν υπάρχουν σχόλια. Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο.

Κατηγορίες

Finger... Dessert!, Διάφορα

Μαγικά φίλτρα

κρουασάν, κρουασανάκια, κρουασάν με σοκολάτα, κρουσανάκια με σοκολάτα, λευκή σοκολάτα, σοκολάτα γάλακτος, ξερή μαγιά, μαγιά, κουβερτούρα, κουβερτούρα σε σταγόνες, σοκολατένιες σταγόνες, σταγόνες κουβερτούρας, άλειμμα, βασική ζύμη για κρουασάν, ζύμη για κρουασάν

Δοκιμάσατε και κρίνατε

0 Σχόλια

0

0 ψήφοι